GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Syllouris: AB sözü bırakıp harekete geçmeli

Syllouris: AB sözü bırakıp harekete geçmeli

Rum Meclis Başkanı Dimitris Syllouris Slovenyalı meslektaşına, Avrupa Birliği'nin Türkiye'nin Kıbrıs sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde ve Kapalı Maraş konusundaki "kışkırtıcı davranışlarıyla" ilgili lafları bir yana bırakıp harekete geçmesi gerektiği söyledi.

Yayın Tarihi: 18/09/19 15:45
okuma süresi: 3 dak.
Syllouris: AB sözü bırakıp harekete geçmeli
A- A A+
Gerçekleşen görüşme gündeminde Kıbrıs sorunu, "Türk kışkırtmaları", ikili ve ekonomik ilişkiler ve Slovenya Millet Meclisi Başkanı ile salı günü tartıştıkları Avrupa ilke ve değerleri ve hukukun üstünlüğünü tanıtmak için küçük Avrupa ülkelerinin bir koordinasyon mekanizması oluşturulması fikri yer alıyordu.

Rum Meclis Başkanı Dimitris Syllouris, Ljubljana'ya gerçekleştirdiği resmi ziyaret çerçevesinde sabah saatlerinde Slovenya Başbakanı Marjan Sarec ve Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile ayrı ayrı görüştü.

İki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerle ilgili olarak, Syllouris bunların daha da geliştirilmesi olasılığı olduğunu belirterek Dışişleri Bakanı Miro Cerar'ın Slovenya iş adamlarından oluşan bir heyet eşliğinde Ekim başlarında Güney Kıbrıs'ı ziyaret edeceğini duyurdu.

Syllouris, Sloveya Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmede Türkiye'nin Kıbrıs sözde Münhasır Ekonomik Bölgesindeki "kışkırtıcı hareketlerine" değinerek "AB tarafında alınan önlemlerden duyduğu memnuniyeti ama aynı zamanda bu önlemlerin başka durumlara kıyasla çok yavaş ve az sayıda alınmasından duyduğu hayal kırıklığını" dile getirdi.

Rum Meclis Başkanı, Kuzey Kıbrıs'ın gerek Kıbrıs sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde gerekse Kapalı Maraş ile ilgili hareketleriyle ilgili olarak Slovenya'nın kesinlikle Güney Kıbrıs'ın pozisyonunu desteklediğini vurgulayarak "başka olası baskıları da görmemezlikten gelmemeliyiz. Bu nedenle görüştüğümüz Slovenya Cumhurbaşkanı ve diğer yetkililere destek konusunda biraz hayal kırıklığı olduğunu ve lafları bir yana bırakıp harekete geçme zamanı geldiğini anlattık" dedi.

Güney Kıbrıs ile Slovenya arasında ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi olasılığı olduğunu da söyleyen Syllouris "turizm, hizmetler, önemli limanlarımızdan dolayı nakliye, tarım ilaçları ticareti ve yeni teknolojiler gibi alanlardan" söz etti.

Syllouris ve eşliğindeki heyet çarşamba günü öğle saatlerinde Slovenya temaslarını Dışişleri ve Avrupa Meseleleri Parlamento Komiteleri Başkanları ve Güney Kıbrıs – Slovenya dostluk grubu ile yapacakları görüşmelerle tamamlayacaklar.

Daha sonra Slovenya Milli Meclisi Başkanı tarafından gerçekleştirilecek Slovenya Anayasası sergisinin açılışına katılacaklar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.