GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Fransa: Güney Kıbrıs'la tam dayanışma içindeyiz

Fransa: Güney Kıbrıs'la tam dayanışma içindeyiz

Fransa, Güney Kıbrıs'la tam dayanışma içinde olduğunu bildirerek, Türkiye'nin sondaj çalışmaları ile ilgili olarak işlemlerin, dostane bir hareket olmadığını, Doğu Akdeniz'de gerginliğin artmasını teşvik ettiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 07/10/19 12:13
okuma süresi: 1 dak.
Fransa: Güney Kıbrıs'la tam dayanışma içindeyiz
A- A A+
Güney Kıbrıs'ın egemenliğinin ve uluslararası hukukun ihlal edildiğini iddia ederek, Kıbrıs'ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesi'ne yeni bir Türk sondaj gemisinin bulunması üzerine Fransa Dışişleri ve Avrupa Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Jean-Yves Le Drian açıklama yaptı.

Fransa Dışişleri ve Avrupa Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Jean-Yves Le Drian açıklamasında konu ile ilgili olarak bunun dostane bir hareket olmadığını, Doğu Akdeniz'de gerginliğin artmasını teşvik ettiğini iddia etti.

Jean-Yves Le Drian cumartesi günü yaptığı açıklamada, bu konuyu Güney Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Christodoulides'le görüşme fırsatı bulunduğu ifade etti; ülkesinin Güney Kıbrıs'ta tam destek verdiğini kaydetti.

Açıklamada, 14 Ekim'de AB Dışişleri Konseyi'nin bu gelişmeleri ve sonuçlarını inceleyeceğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.