GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Kiprianu, Brüksel'de Sinn Fein'nin etkinliğinde

Kiprianu, Brüksel'de Sinn Fein'nin etkinliğinde

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu Sinn Fein partisinin Brüksel'deki etkinliğine katıldı.

Yayın Tarihi: 11/10/19 11:57
okuma süresi: 2 dak.
Kiprianu, Brüksel'de Sinn Fein'nin etkinliğinde
A- A A+
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun, temaslarda bulunduğu Brüksel'de, İrlanda'nın Sinn Fein partisi ile Avrupa Sol Grubu'nun düzenlediği "İrlanda Birliği" isimli etkinliğe katıldığı belirtildi.

?aravgi gazetesi, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu'nun burada yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorunu ile İrlanda meselesinin farklı iki durum olmasına karşın, analiz yapmalarının kolaylaşması açısından önemli benzerliklerin bulunduğunu söylediğini yazdı.

Habere göre Kiprianu, Kıbrıs'taki durumun farklı olduğunu, "Ada'nın büyük bir bölümünün Türkiye'nin işgali altında olduğunu" iddia etti.

Kiprianu, 2003 yılında sınır kapılarının açılmasına, 2004 yılında Yeşil Hat tüzüğünün yürürlüğe girmesine, insanlar arasındaki iletişim/temasın ve ticaretin kolaylaşmasına karşın, bölünmüşlük ve AB müktesebatının uygulanmamasının, Kıbrıs sorununun çözümlenmesine ve Ada'nın yeniden birleşmesine kadar çözümlenemeyeceğini ileri sürdü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.