GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Güney Kıbrıs ve Fransa'dan ortak tatbikat

Güney Kıbrıs ve Fransa'dan ortak tatbikat

FNS La Fayette, OPV IOANNIDES ve Rum Hava Kuvvetleri'nin AW-139 helikopteri, dün Kıbrıs'ın güneyinde ve Güney Kıbrıs'ın sözde MEB'inde (Blok 6,7,10 ve 11) bir dizi eğitim tatbikatı icra etti.

Yayın Tarihi: 14/10/19 11:07
okuma süresi: 2 dak.
Güney Kıbrıs ve Fransa'dan ortak tatbikat
A- A A+
Rum Savunma Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına göre yerel saatle 08.30 – 14.45 arasında (GMT 05.30 – 11.45) gerçekleştirilen tatbikatla, Güney Kıbrıs ve Fransa arasında operasyonel işbirliğinin daha da derinleştirildiği belirtildi.

Basın açıklamasına göre, 'CYP(FRA/2019' kod adlı ortak hava tatbikatı, iki ülkenin Savunma Bakanlıkları arasında hazırlanan Savunma Konularında İşbirliği Anlaşması çerçevesinde gerçekleştirildi.

Basın açıklamasında, "Kıbrıs ve Fransa Donanmaları arasında bu yıl personelin operasyonel kapasitesini geliştirmek, iletişim ve kavrama düzeyini artırmak, bir işbirliği ruhunu beslemek ve diğer alanlarda daha da gelişmek için koşullar yaratmak gibi birkaç işbirliği bulunduğu, ayrıca ülkelerin egemenlik haklarını serbestçe kullanırken dayanışma ve sinerji kararlılığı, Akdeniz bölgesinin güneydoğusunda ve Orta Doğu'da güvenlik ve istikrar havasını koruma mesajı vermek amacı olduğu" belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.