GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis: Mücadelemize devam ediyoruz

Anastasiadis: Mücadelemize devam ediyoruz

Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için mücadeleye devam ettiğini ve bir diyaloğun sağlanmasını desteklediğini ifade etti.

Yayın Tarihi: 16/10/19 14:38
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis: Mücadelemize devam ediyoruz
A- A A+
Rum Lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs Rum tarafının Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması için mücadeleye devam ettiğini ve bir diyaloğun sağlanmasını desteklediğini ifade ederek adada refah sağlanması için uluslararası hukuk ve AB ilkeleri temelinde barışçıl bir çözüm bulunmasının şart olduğunu vurguladı.

Yunanistan'ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Elias Fotopoulos'un görevinin tamamlanması vesilesiyle dün akşam düzenlenen bir resepsiyonda konuşan Anastasiadis, Türkiye'nin "kışkırtıcı eylemlerinin" arttığı dönemde Sayın Fotopoulos ile yakın bir işbirliği sağlandığını söyledi ve bundan dolayı teşekkürlerini ifade etti.

"CRANS MONTANA'DA MÜKEMMEL BİR MÜCADELE VERDİK"

Fotopoulos'un Güney Kıbrıs ve Yunan hükümetleri arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda önemli katkıda bulunduğunu ifade eden Anastasiadis, "Crans Montana'da mükemmel bir mücadele verdik" dedi.

Yunanistan'ın Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması konusunda mücadele etmeye devam ettiğini belirten Anastasiadis, Yunanistan'ın ayrıca Türk ordusunun adadan ayrılması ve anakronik garantiler sistemine son verilmesi için çalıştığını söyledi.

Adanın yeniden birleşmesi için yapılan çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini işaret eden Anastasiadis, önceki müzakere sürecindeki anlaşanların korunması ihtiyacına işaret etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.