GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

RMMO'nun eski mühimmatları denizin dibinde

RMMO'nun eski mühimmatları denizin dibinde

RMMO'nun kullanım süresi biten onlarca ton mühimmatının, Limasol'un güneyinde, denizin dibinde olduğu belirtildi.

Yayın Tarihi: 23/10/19 15:34
okuma süresi: 1 dak.
RMMO'nun eski mühimmatları denizin dibinde
A- A A+
Rum Milli Muhafız Ordusu'nun (RMMO) kullanım süresi biten onlarca ton mühimmatının, Limasol'un güneyinde, denizin dibinde olduğu bildirildi.

Alithia gazetesi, Rum Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği Milletvekili Yorgos Perdikis'in ilgili bir sorusu üzerine, Rum Savunma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili açıklama yapılarak, 1980 yılından 1993 yılına kadar, RMMO'nun kullanım süresi biten mühimmatları, uluslararası uygulama gereği denize atarak imha ettiğinin; ancak deniz kirliliğiyle ilgili yeni kurallar çıktığı zaman bu uygulamaya son verildiğinin kaydedildiğini yazdı.

Gazete, açıklamada, gerekli kontrollerin yapılmakta olduğunun ve denize atılan mühimmatların insan sağlığı ile vatandaşların güvenliği açısından hiçbir tehlike teşkil etmediğinin belirtildiğini kaydetti.

Haberde, 2008'den 2017'ye kadar, 7 bin 400 ton kullanım süresi bitmiş mühimmat imha edildiği de ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.