GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Rumların yüzde 72,4'ü iki devletli çözüme karşı

Rumların yüzde 72,4'ü iki devletli çözüme karşı

Güney Kıbrıs'ta yapılan bir araştırmaya göre Rumların yüzde 72,4'ü iki devletli çözüme karşı çıkıyor...

Yayın Tarihi: 11/11/19 12:55
okuma süresi: 2 dak.
Rumların yüzde 72,4'ü iki devletli çözüme karşı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış

Güney'de Avrupa Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESS) yaptığı son Kıbrıs sorunu çözüm modelleri araştırmasına göre, Kıbrıslı Rumların yüzde 72.4'ü iki devletli çözüme karşı çıktı. Aynı ankette katılımcıların yüzde 27'si federal çözümü desteklerken, yüzde 38'.1'i de bu çözüme karşı çıkmadıklarını belirtti. Halkın yüzde 35'i ise federal çözüme tümden karşı çıkıyor.

Rum basınına yansıyan haberlere göre, 800 kişinin katılımıyla Ekim 2018-Nisan 2019 arasında yapılan ankete göre Kıbrıslı Rumlar yüzde 57.2'lik oranla en çok üniter devlet seçeneğini istiyorlar. Bu noktada yüzde 15.4'lük bir kesimin de bu çözüme itiraz etmediğini belirtti.

İki devletli çözüm seçeneği yüzde 72.4'lük oranla en çok karşı çıkılan model olurken, buna destek verenlerin oranı ise yüzde 13.9 olarak dikkat çekiyor.

Adanın şu anki statükosunun devam etmesi yüzde 50.8'lik kısım karşı çıkarken, yüzde 18'lik kısım bundan memnun olduğunu, yüzde 31.2'lik kesimin ise buna ne karşı ne de destek çıktığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.