İSKELE
okuma süresi: 6 dak.

Ardahan halkı kendini üvey evlat görüyor

Ardahan halkı kendini üvey evlat görüyor   

İskele'ye bağlı Ardahan köyündeki sorunlar için umut ancak seçimlerden seçimlere yeşerirken verilen vaatlerin yerine getirilmemesi köy halkını usandırdı.

Yayın Tarihi: 24/12/17 08:56
okuma süresi: 6 dak.
Ardahan halkı kendini üvey evlat görüyor   
A- A A+

KIBRIS POSTASI - Nadire BAHADİ

İskele bölgesine bağlı Ardahan köyü seçimden seçime siyasilerin uğrak noktası olurken, köy halkı ise seçimlerden önce verdikleri sözleri seçimlerden sonra unutan siyasetçilere güveninin azaldığını söylüyor… Köy halkı Ardahan'ın sadece seçim arifesinde hatırlanan ve köye sadece oy potansiyeli gözü ile bakılmasını istemiyor.

Köy kahvesine gerçekleştirdiğimiz ziyarette köy halkı adeta açtı ağzını, yumdu gözünü. Her seçim öncesinde olduğu gibi bu seçimler için de köye gelen siyasi isimlerin çeşitli vaatlerde bulunduğunu söyleyen köy halkı, "her seçimlerde vaatler verilir ama seçimler geçince unutulur. Siyasetçilere güvenimiz azaldı" şeklinde serzenişte bulundu.

Kıbrıs Postası'na konuşan Ardahan köyü halkı için en önemli sorun benzer birçok köyde olduğu gibi verilen kırsal kesim arazilerindeki alt yapı eksikliği…

Öte yandan "Türkiye'den gelen su içilebilir mi içilemez mi? Bilmek istiyoruz" diyen köy halkı, bazılarının kuyu suyunu Türkiye'den gelen su diyerek 4.50 TL'den satıldığını söylediğini bazılarının ise kuyu suyu ile Türkiye'den gelen suyun karıştırıldığını söylediğini iddia ederek " bir yetkili de çıkıp bu suyu analize gönderip sunun içilebilir olup olmadığını açıklamıyor. Biz bunu talep ediyoruz" dedi.


İskele'ye bağlı Ardahan köyündeki sorunlar için umut ancak seçimlerden seçimlere yeşerirken verilen vaatlerin yerine getirilmemesi köy halkını usandırdı.

Kıbrıs Postası'na konuşan Ardahan köyü halkı için en önemli sorun benzer birçok köyde olduğu gibi verilen kırsal kesim arazilerindeki alt yapı eksikliği… Köy halkı Ardahan'ın sadece seçim arifesinde hatırlanan ve köye sadece oy potansiyeli gözü ile bakılmasını istemiyor.

Siyasetçiye güven azaldı

2018 yılının ilk haftasında gerçekleştirilecek olan erken genel seçimlere sayılı günler kala Ardahan'a da siyasilerin ilgisi oldukça yoğun. Kıbrıs Postası'nın Ardahan köyüne gerçekleştirdiği ziyarette köyde faaliyet gösteren iki kahvehaneden biri Ulusal Birlik Partisi öteki Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin seçim ofisini andırdığı gözlemlenirken kahveye giden köyüler de bu sayede ikiye bölündü. Ancak köy kahvesine gerçekleştirdiğimiz ziyarette köy halkı adeta açtı ağzını, yumdu gözünü. Her seçim öncesinde olduğu gibi bu seçimler için de köye gelen siyasi isimlerin çeşitli vaatlerde bulunduğunu söyleyen köy halkı, "her seçimlerde vaatler verilir ama seçimler geçince unutulur. Siyasetçilere güvenimiz azaldı" şeklinde serzenişte bulundu.


"Turistlere rezil oluyoruz"

Uzun yıllar önce Adana'dan KKTC'ye göç edip yaşamını burada sürdüren vatandaşların ağırlıklı olduğu Ardahan 450 nüfuslu bir köy… Köyün hemen girişinde bulunan ve 1800lü yıllarda inşa edildiği bilinen Hristiyan dinine ait ibadet yerinin bu günkü hali ise hem utanç veriyor hem de gerek köy halkı gerekse kiliseyi ziyaret eden turistler için tehlike saçıyor. Yıllar önce çanı çalınan kilise tahribata uğratılırken, bakımsızlık ve ilgisizlikten çökme tehlikesi bulunan kilisenin bir bölümü tahta koruluklarla korunmaya çalışılıyor. Pek çok köyün turizme kazandırılması yönünde çeşitli çalışmaların yapıldığını belirten köy halkı, yıkılma tehlikesi bulunan bir ibadet yerinin bu denli ilgisiz bırakıldığından yakınarak "köye ziyarete gelen turistlere rezil oluyoruz" şeklinde konuştu. Güvercinlerin evi haline gelen kilisenin etrafında da yaklaşılmaması için herhangi bir uyarıcı levha bulunmazken, köy halkı önce çocuklarının güvenliği sonra turizmin gelişmesi açısından kilisenin bakıma alınıp yıllar önce çalınıp bulunan çanın yerine takılmasını istiyor.


"Türkiye'den gelen su içilebilir mi içilemez mi? Bilmek istiyoruz"

Türkiye'den gelen su ile birlikte köye yeni su hattının döşendiğini söyleyen Ardahan halkı için su konusu en büyük sorunlardan biri halinde. Su konusu kendi aralarında da tartışma sebebi olan köy halkı, daha önce kuyulardan evlere verilen suların içilebilir nitelikte olmadığını kaydetti. "Türkiye'den gelen suyun içilebilir mi içilemez mi? Bilmek istiyoruz" diyen köy halkı, bazılarının kuyu suyunu Türkiye'den gelen su diyerek 4.50 TL'den satıldığını söylediğini bazılarının ise kuyu suyu ile Türkiye'den gelen suyun karıştırıldığını söylediğini iddia ederek " bir yetkili de çıkıp bu suyu analize gönderip sunun içilebilir olup olmadığını açıklamıyor. Biz bunu talep ediyoruz" dedi.


Kırsal kesim arsaları kullanılamıyor

Köyün gençlerine verilen kırsal kesim arazileri de köy halkı için ayrı bir sorun. Verilen arazilerin alt yapıları eksik ve arsalar kullanılmaz durumda. Köyün en güzel yeri ise mandıra bölgesi olarak kullanılırken, köy halkı, köyün arasına sıkışan mandıra bölgesinin kırsal kesim arsası olarak verilebileceğini ve mandıra bölgesinin de köyden uzaklaştırılmasını düşünüyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.