İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

Sokak ortasında soyunup yıkanınca tutuklandı

Sokak ortasında soyunup yıkanınca tutuklandı

Çeşme başında çıplak yıkanırken yakalandı, mahkemede "kokarak yaşayamam" dedi

Yayın Tarihi: 25/06/18 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Sokak ortasında soyunup yıkanınca tutuklandı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

İskele'de önceki gün sabah saatlerinde yürüyüş yolundaki çeşme başında çıplak vaziyette yıkanırken polis tarafından suçüstü tespit edilen Yankı Kıray isimli turist tutuklandı.

"Uygunsuz tavır ve hareket" suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan zanlı Kıray, yargı sürecinde hazır bulunmasını temin etmek maksadı ile kendisinin imza edeceği 30 bin TL'lik şahsi kefalet ile serbest bırakıldı.

Zanlı Kıray ise mahkemede kötü bir amacının olmadığını temiz yaşamak istediğini beyan etti.

Çıplak yıkanırken polise yakalandı

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mustafa Paşa mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Yankı Kıray'ın 23 Haziran tarihinde saat 08:30 sıralarında İskele'de yürüyüş yolunda namusa ve ahlaka aykırı bir şekilde tamamen çıplak bir vaziyette çeşme başında yıkanarak uygunsuz tavır ve harekette bulunduğunu açıkladı. Zanlı Kıray'ın devriyede olan polis ekipleri tarafından suçüstü tespit edilerek tutuklandığını belirten Paşa, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Paşa, zanlı Kıray'ın 20 Haziran tarihinde Türkiye'den KKTC'ye turist statüsünde 30 günlük vize ile geldiğini ve zanlının KKTC'de herhangi bir bağının bulunmadığını ifade etti. Yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Paşa, zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

"Kokarak yaşayamam"

Mahkemede söz hakkı verilen zanlı Yankı Kıray, kötü bir niyeti olmadığını, sadece temiz olmak istediğini söyleyerek "Kokarak yaşayamam. Temiz temiz yaşamak istedim" diyerek kendini savundu.

Şahsi kefaletle serbest bırakıldı

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar, zanlının işlemiş olduğu suçun hafif suç kapsamında olduğunu ve 3 aya kadar hapislik ön görüldüğünü belirtti. Zanlının yargılanmada hazır olmasını temin etmek maksadı ile şahsi kefalete bağlamayı uygun ve adil bulduğunu belirten Dündar, zanlının yargılanmada hazır olacağına dair 30 bin TL'lik şahsi kefalet imza etmesi koşuluyla serbest bırakılmasına emir verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.