İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

İskele'de ilk kez işaret dili kursu düzenlendi

İskele'de ilk kez işaret dili kursu düzenlendi

İskele'de ilk kez işaret dili kursu düzenlendi. Kursun eğitmeni Dr. Aslı Önay Akçay, bir gün tramvayda giderken iki işitme engelli çocuğun konuştuğunu gördüğünü ve onları anlamadığını fark ettiğini dile getirdi.

Yayın Tarihi: 25/10/18 08:00
okuma süresi: 3 dak.
İskele'de ilk kez işaret dili kursu düzenlendi
A- A A+
  • "Onlar kendi aralarında çok güzel anlaşıyorlar, aslında onların değil benim engelli olduğumu fark ettim" ifadelerini kullanan Akçay, şu anda öğrenciler arasında bir kişi hariç işitme engelli ve konuşma engellinin olmadığının altını çizdi ve o işitme engelli öğrencisinin de zaten işaret dilini bildiğini vurguladı.

Kıbrıs Postası - Rahmican Çalışkan

İskele'de ilk kez işaret dili kursu düzenlendi. Kursun eğitmeni Dr. Aslı Önay Akçay, BRT'ye konuşarak, aslında matematikçi olduğunu, yüksek lisans ve doktorasını iktisat üzerine yaptığını belirtti. İzmir'de 9 yıl yaşadığını ve doktorasını da orada yaptığını söyleyen Akçay, bir gün tramvayda giderken iki işitme engelli çocuğun konuştuğunu gördüğünü ve onları anlamadığını fark ettiğini dile getirdi.

"ASLINDA ONLARIN DEĞİL BENİM ENGELLİ OLDUĞUMU FARK ETTİM"

"Onlar kendi aralarında çok güzel anlaşıyorlar, aslında onların değil benim engelli olduğumu fark ettim. Onların konuşamayacağını, ama bizlerin işaret dilini öğrenebileceğimizi anladım" ifadelerini kullanan Akçay, şu anda öğrenciler arasında bir kişi hariç işitme engelli ve konuşma engellinin olmadığının altını çizdi ve o işitme engelli öğrencisinin de zaten işaret dilini bildiğini vurgulayan Akçay, "Benim amacım; konuşabilen bireylerin farkındalık düzeyini artırmak" dedi.

YAHYALAR: "HERKES POTANSİYEL BİR ENGELLİDİR"

Larnaka Türk Kadınlar Birliği Başkanı Fatma Yahyalar, "Bizim derneğimiz 1934 yılında kurulan ilk Türk kadın derneklerinden biridir. Eğitmenimiz olan Aslı Akçay'ın çalışmalarını internette gördük ve neden İskele'de de olmasın diye düşündük" ifadelerini kullanarak, herkesin potansiyel bir engelli olduğuna dikkat çekti.

"KURSUMUZ 3 AY SÜRECEK"

Yahyalar şöyle devam etti: "Aslı ile irtibat kurduk ve bizim için de İskele'de bu eğitimi verir misin dedik, kendisi kabul etti ve başladık. Geçen hafta ilk dersimizi yaptık. Kursumuz 3 ay sürecek, haftada 1 gün 3 saat. İlgi güzel, ilk tepkiler çok güzel. Saati uymayan vatandaşa yönelik kolaylık sağlamak için çalışıyoruz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.