İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

Topçuköylü mandıra ve yol sorunundan bezdi

Topçuköylü mandıra ve yol sorunundan bezdi

Kıbrıs Postası bu hafta İskele'ye bağlı köylerden biri olan Topçuköy'ü ziyaret etti… Topçuköy halkı, hala köyün içine sıkışıp kalan mandıra sorunu ile komşu köy Altınova'ya yıllardır söz verilmesine ve bütçe ayrılmasına rağmen yapılmayan yoldan muzdarip…

Yayın Tarihi: 04/11/18 10:00
okuma süresi: 4 dak.
Topçuköylü mandıra ve yol sorunundan bezdi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Konumu itibari ile yüksekte olan, İskele'den denize kadar tüm manzarayı ayaklarınızın altında hissedeceğiniz Topçuköy'e daha girer girmez temiz hava almak, soluklanmak için derin nefes almak istediğimizde köyün en büyük sorunu ile karşılaştık. Topçuköy, mandıraların köyün içine sıkışıp kaldığı ender köylerden biri. Günümüzde hayvancıların yaşadığı sorunlar nedeni ile hemen her köyde hayvancılık ile geçimini sağlayan köylü sayısı yok denecek kadar az kalmasına rağmen, Topçuköy'de yerleşim yeri içinde sıkışıp kalan 3-4 büyük baş hayvan mandırası köylünün en büyük sorunu haline geldi. Kıbrıs Postası'na konuşan Topçuköy muhtarı Bayram Fakiroğlu, köyün ve köylünün sıkıntılarını paylaştı. Köylünün özellikle 2 büyük sorununa dikkat çeken Fakiroğlu, yıllardan beri çözüm beklediklerini ancak her gelen hükümetin kendilerini kandırdığını dile getirdi.

"HERKES MANDIRALARIN KÖYDEN UZAKLAŞMASINI İSTER"

Köyün içine sıkışıp kalmış ve yerleşim yerinde bulunan mandıralar, köyde nefes almayı güçleştiriyor. Özellikle yazın köylü, kokunun yanında bir de sinekle mücadele etmek zorunda kalıyor. Köydeki mandıraların, mandıra sahipleri dahil herkesin uzağa taşınmasını istediğini söyleyen köy muhtarı Bayram Fakiroğlu, bazı hayvancıya mandıra yeri verildiğini, birçoğuna ise verilmediğini ifade etti. Mandıralar için ayrılan yerin İskele'ye yakın olduğunu bu nedenle hayvancının söz konusu bölgeye taşınmak istemediğini belirten Fakiroğlu, mandıra yapmak için 15 yıl önce kendilerine yer gösterilen köylüler de uzun yıllardan beri hala mandıralarını hazırlamaya çalıştıklarını, uzak olmasından şikayetçi olduklarını söyledi.

GENÇLER PROJEYİ BEKLİYOR

Topçuköy'ün 350 kişilik nüfusunun çoğunluğu genç nesilden oluşuyor. Birçok köyde olduğu gibi genç nesil köyünden ayrılmamış, ancak köylünün şikâyeti genç nesil için herhangi bir sosyal aktivite alanının bulunmaması. Köyde küçük yaştaki çocuklar için oldukça güvenli etrafı kapalı bir çocuk parkı bulunurken, gençlerin boş vakitlerini geçirebileceği ne bir halı saha, ne bir gençlik merkezi yok. Topçuköy muhtarı Bayram Fakiroğlu, gençlerden de oldukça yoğun talep olan sosyal aktivite alanı için İskele Belediyesi ile anlaşıldığını belirtti. Proje için yerin belirlendiğini, maddi kaynağın da sağlandığının kendilerine söylendiğini ifade eden Fakiroğlu, yaklaşık 1 yıl içinde projenin tamamlanacağı yönünde kendilerine söz verildiğini ifade etti. Topçuköy'ün belediyeye bağlanması ile birçok sorunun giderildiğini ifade eden Fakiroğlu, İskele Belediyesi'nin katkılarının büyük olduğunu söyledi.

"YILLARDIR KANDIRILIYORUZ, 5 KM YERİNE 30 KM GİDİYORUZ"

Muhtar,köylüyü en az mandıra sorunu kadar mağdur eden bir de yol sorunları olduğunu ifade etti. Topçuköy'ün Altınova köyü ile akrabalık bağlarının olduğunu söyleyen muhtar Bayram Fakiroğlu, iki köy arasındaki 5 km'lik yolun yıllardan beri bir türlü yapılamadığını belirtti. İki köy arasındaki toprak yol bulunduğunu ve bu yolun uzunluğunun 5 km olduğunu söyleyen Fakiroğlu, defalarca söz verilmesine, kaynak ayrıldığının söylenmesine rağmen hükümetlerin kendilerini kandırdığını kaydetti. Muhtar Fakiroğlu, 5 km'lik yol yerine Sınır üstü yolunu kullanıp 30 km yol gitmek zorunda kaldıklarını ifade ederek yetkilileri göreve çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.