İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

Belediyeye ait köpek barınağında 'atık yemek' tartışması

Belediyeye ait köpek barınağında ‘atık yemek’ tartışması

Hayvan hakları savunucusu bir vatandaş, İskele Belediyesi'ne bağlı köpek barınağında, belediyenin gerekli bütçeyi çıkarmamasından dolayı uzun bir süredir kuru mama tahsis edilmediğini iddia etti.

Yayın Tarihi: 25/03/19 15:01
okuma süresi: 3 dak.
Belediyeye ait köpek barınağında ‘atık yemek’ tartışması
A- A A+
Kıbrıs Postası – Ertuğrul SENOVA

Kıbrıs Postası'na ulaşan hayvan hakları savunucusu bir vatandaş, İskele Belediyesi'ne bağlı bulunan köpek barınağına, belediyenin gerekli bütçeyi çıkarmamasından dolayı uzun bir süredir mama tahsis edilmediğini iddia etti.

Duyarlı vatandaş, belediyenin köpekler için mama yerine çevredeki birkaç lokantadan atık yiyecek topladığını belirterek, "Barınaktaki köpeklerin bir-iki kişinin gönüllü yardımıyla hayata kaldığını" öne sürdü.

Hayvan hakları savunucusu vatandaş ayrıca, gönüllülerin barınağa alınmadığını da iddia etti.

BARINAK SORUMLUSU: "TÜM İDDİALAR YALAN"

İddialar üzerine barınak sorumlusu Cemal Evlat ile görüşen Kıbrıs Postası, "Tüm iddialar yalan" yanıtını aldı.

"MADEM BU YEMEKLER ZARARLI BİZ DE YEMEYELİM"

Evlat, "Bugün için ayrılan 5 bidon yemek var. Bu yemekler 300 köpeğe rahat yeter. Gönüllülerin bu iddialarının tek sebebi, köpeklere kuru mama vermiyor olmamız. Yemeklerin içinde sarımsak ya da soğan varmış. Madem bu yemekler zararlı biz de yemeyelim" şeklinde konuştu.

"PAZAR GÜNLERİ BARINAĞA BİRİNİ ALMIYORUZ"

'Gönüllülerin barınağa alınmadığı' iddiası üzerine ise Evlat, "Gönüllüler bir tek Pazar günleri geliyor ve köpekleri gezdirmek istiyor. Ben de bir babayım. Bir Pazar günü çocuklarımı gezdiremeyeceksem ne zaman gezdireceğim? Bu yüzden Pazar günleri barınağa birini almıyoruz" yanıtını verdi.

VETERİNER: "ATIK YİYECEKLER SAĞLIK PROBLEMLERİNE NEDEN OLABİLİR"

Hayvan hakları savunucularının "kuru mama" ısrarına karşılık, barınak görevlilerinin "restoranlardan yemek toplaması" konusunun köpek sağlığı açısından bir zararı olup olmadığına ilişkin veterinerden görüş alan Kıbrıs Postası, "Kuru mama yerine verilen artık yiyecekler sağlık problemlerine neden olabilir. Verilen yemeğin içerdiği besin değerleri ve barınağa gelmeden evvel muhafaza edildiği ortam da kötü sonuçlara etken olabiliyor" yanıtını aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.