İSKELE
okuma süresi: 2 dak.

Gençler İskele'deki 19 Mayıs kutlamalarında buluştu

Gençler İskele'deki 19 Mayıs kutlamalarında buluştu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Bandırma Vapuruyla Samsun'a varışı ve İstiklal Mücadelesi'nin mihenk taşlarından olan 19 Mayıs 1919'un 100. yılı İskele'de de kutlandı.

Yayın Tarihi: 20/05/19 14:18
okuma süresi: 2 dak.
Gençler İskele'deki 19 Mayıs kutlamalarında buluştu
A- A A+
İskele Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, iki ayrı tören gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında ilk tören İskele Ecevit Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde, ikinci tören ise İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Törenlere İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, milletvekilleri Yasemin Öztürk, Mesut Genç ve Ersan Saner, GKK adına Piyade Yarbay Mustafa Horkal, KTBK adına Hava Savunma Binbaşı Barış İldeniz, İskele Polis Müdür Vekili Ahmet Beşerler, siyasi parti temsilcileri, okullar, kurum kuruluş ve dernekler ile öğrenciler katıldı.

Bekirpaşa Lisesi önünden bando eşliğinde yola çıkan kortejin Ecevit Meydanı'na varmasıyla başlayan tören çelenklerin Atatürk Anıtı'na konması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Buradaki törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Bekirpaşa Lisesi Tarih Öğretmeni Özge Gazioğlu yaptı. "Gazi Mustafa Kemal Paşa" isimli şiiri Erenköy Lisesi öğrencisi Arda Ölmez, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini Bekirpaşa Lisesi öğrencisi Nilgün Esin Çıtak, Gençliğin Ata'ya cevabını ise tüm öğrenciler birlikte okudu.

İskele'de gerçekleşen törenlerin ikincisi ise İskele Belediyesi Açık Hava Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İskele Belediyesi Yıldızlar Halk Dansları Topluluğu, Erenköy Lisesi, Bekirpaşa Lisesi, Dipkarpaz Recep Tayyip Erdoğan Ortaokulu, Ticaret Lisesi Futbol Takımı ve KKTC Karadeniz Kültür Derneği, Kuzeyin Yıldızları Horon Ekibi gösteri sundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.