GÜZELYURT
okuma süresi: 5 dak.

Çelebi Ilık: "Güçlünün değil haklının yanındayız"

Çelebi Ilık: "Güçlünün değil haklının yanındayız"

Seçim sohbetleri'nin bugünkü konuğu Demokrat Parti (DP) Güzelyurt Milletvekili adayı Çelebi Ilık, daha fazla demokrasi, daha fazla eşitlik, daha fazla adalet ve insan hakları, en önemlisi de daha fazla özgürlük için çalıştıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 16/12/17 12:36
okuma süresi: 5 dak.
Çelebi Ilık: "Güçlünün değil haklının yanındayız"
A- A A+
Seçim sohbetleri'nin bugünkü konuğu Demokrat Parti (DP) Güzelyurt Milletvekili adayı Çelebi Ilık, daha fazla demokrasi, daha fazla eşitlik, daha fazla adalet ve insan hakları, en önemlisi de daha fazla özgürlük için çalıştıklarını söyledi. Ilık, "Halkımızın bu parametreler doğrultusunda partimize mühür ile oy vermelerini rica ediyorum. Çünkü biz güçlünün değil haklının yanındayız" dedi.

Çelebi Ilık kimdir? "Kısaca kendinizden bahsediniz" dersek, neler söylersiniz?

27 Mart 1970 yılında Limosol'da doğdum. Eğitimim sonrasında 1994 yılında kamu hayatına başladım. Ticaret Dairesi ve Sağlık Bakanlığı'nda görevlerde bulundum. Sivil Toplum Örgütleri, sendikalar, okul aile birliklerinde yöneticilik yaptım. Binatlı Yılmaz Spor Klübü'ndeki yöneticiliğimin ardından devlet kurumlarında yönetim kurulu görevlerimi yürüttüm. Turizm Bakanlığı Özel Kalşem Müdürlüğü yaptım. Halen Başbakan Yardımcılığı Genel Koordinatörlüğü'nü yürütmekteyim. Evliyim ve iki çocuk babasıyım.

Neden aday adayı oldunuz? Seçmenden oy talep ederken neler söyleyeceksiniz?

Hayat boyu edindiğim bilgi birikimim, tecrübelerimle ve de dürüstlüğümle çalışmış olduğum tüm kamu ve kuruluşlardaki deneyimlerimi parlamentoda halkıma yansıtmak adına bu yola girdim. Halkımdan sadece; bu topraklarda doğmuş ve büyümüş kardeşleri olarak, dürüstlük istiyorum. Bağımsız bir KKTC devleti için dürüst davranalım ve halkı için çalışan, güzel yarınlara uluşmamız için çabalayan partiye oy versinler. Bu kararın en iyisini #halkbilir .

Size göre mevcut veya geçmişteki hükümetler başarısızsa, ki öyle düşündüğünüzü varsayıyoruz... Başarılı olmak için neler yapmadılar? Siz neler yapacaksınız?

Halkın, ülkemin, tüm kesimlerin sorunlarını iyi analiz edip ileriye ve gençliğe yönelik bir plan ve program yapılması taraftarıyım. Evet ülkesel olarak sorun var ama çözüm için ilk önce iyi analiz gerekiyor. Bu doğrultuda hem ülkesel hem de siyasal başarı gelir zaten.

Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü ülkedeki bir çok sorunun da sebebi midir? Eğer değilse, ülkede size göre var olan sorunların çözümü konusundaki düşünceleriniz – önerileriniz nelerdir...

Etkisi muhakkak vardır ama sorunuzu değildir şeklinde yanıtlıyorum. Ülke olarak birçok başarımız varken yani kısacası bir şeyleri başarabilmişken her türlü ülkesel sorunun da çözülebileceği yönünde düşünüyorum. Daha çok çalışıp, var olan sorunları halkımızla beraber öncelik sırasına göre çözeceğiz.

Gerek DP'li, gerekse DP'li olmayan seçmene vermek istediğiniz mesaj var mıdır?

Daha fazla demokrasi, daha fazla eşitlik, daha fazla adalet ve insan hakları, en önemlisi de daha fazla özgürlük için Demokrat Parti ailesi çok çalışıyor. Halkımızın bu parametreler doğrultusunda partimize mühür ile oy vermelerini rica ediyorum. Çünkü biz güçlünün değil haklının yanındayız.

Aşağıdaki başlıklarla ilgili olarak, sadece bir kaç kelimeyle neler söyleyebilirsiniz?

Ekonomi: Dışa bağımlılığı azaltmak ilk hedeftir.

Vergi: Gelir vergisinde yaşanılan başlıca sorun; kimin ne kadar gelir elde ettiğinin objektif olarak incelenmemesidir. Yerel vergi yönetimine geçilmesi yararlı olacaktır.

Adalet: Politikamızda; Daha Fazla Eşitlik ilkesi var.

Turizm: Ülkemiz turizm açısından zengin. Son on yılda turizm gelirleri Rum kesimine oranla ikiye katlanmış durumda. Rekabeti kuvvetlendirerek bu sayıları arttırmalıyız.

Ulaşım: Ülkemize ulaşım yolları kısıtlı. Bildiğiniz üzere; belli başlı hava yolu şirketleri adaya ulaşım sağlıyor. Bu nedenle fiyatlar yüksek olabiliyor. Çözüm yolu için masaya oturmak gerekli. Ayrıca yerel olarak ulaşımda da sıkıntılar var. Toplu taşıma konusuna ağırlık verilmeli.

Trafik: Ülkenin büyük sorunu. Altyapı düzenlenmesi ve acil önlemler gerektiriyor.

Tarım: Ülke ekonomisinde üretimin büyük rolü var. Bu nedenle çiftçilerimize devlet desteğini daha çok hissetirmeliyiz ki üretim artsın.

Eğitim: Yeniden yapılandırma kaçınılmaz. Müfredat ve sınav ağırlıklı sistemin değişimi gerekli.

Sağlık: Modern bir hastane yapısı olacak. Yönetimde hasta hakları temsilcisi, yerel yönetim temsilcileri olacak.

Çevre: Belediyelere düşen görev büyük. Halkımızın da bilinçli ve daha dikkatli olması gerekiyor.

Kültür: Kuzey Kıbrıs'ın kültürünün, kültürel zenginliklerinin yaşatılması ve nesillere aktarılması için farklı projeler izlenmeli.

Spor: Ülkemizin yetiştirdiği birçok ödüllü sporcu var. Dalları ne olursa olsun desteklenmeli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.