GÜZELYURT
okuma süresi: 4 dak.

42. Güzelyurt Portakal Festivali başlıyor

42. Güzelyurt Portakal Festivali başlıyor

Bu yıl 42.'si gerçekleşecek olan Güzelyurt Portakal Festivali'ne sayılı günler kaldı. Ülke genelinde yoğun ilgi gören festivalin açılış töreni 28 Haziran Cuma günü yapılacak.

Yayın Tarihi: 24/06/19 13:31
okuma süresi: 4 dak.
42. Güzelyurt Portakal Festivali başlıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası – Emel Doğan

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar bu yıl 42.'si gerçekleşecek olan Güzelyurt portakal festivalinin açılışına sayılı günler kala basın açıklaması yaptı.

42 yıldır gerçekleşen festival dolayısıyla mutlu ve heyecanlı olduklarını aktaran Özçınar, "Böylesine geniş ve kapsamlı bir organizasyonu 42 yıl sürdürmek ve her yıl ziyaretçi sayısını arttırarak bu boyutlara taşımak kolay değil. Güzelyurt insanı ve Güzelyurt kurumları ile birlikte bir başarı öyküsünün içinde yer almanın verdiği mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilinirlik ölçümlerinde Güzelyurt Portakal Festivali'nin ilk sırada yer alığını belirten Özçınar, "Bölgemizin simgesi olan narenciye ürününü ön plana çıkarabilmek ve tüketim alışkanlığını artırabilmeye yönelik olarak hasat sezonu sonunda organize ettiğimiz festivalin ulaştığı boyut ve marka değerinin büyüklüğü bizleri gururlandırmaktadır. Gururluyuz, çünkü halkımızın güvenini kazanan festivalimiz renkli ve her yaş grubunu ilgilendiren etkinliklere ev sahipliği yapıyor" dedi.

Birçok ünlü ismin katılacağı Güzelyurt Portakal Festivali 28 Haziran Cuma günü saat 20.30'da açılışını gerçekleştirmesinin ardından 10 gün boyunca devam edecek. Protokol katılımıyla Amfi Tiyatro'da gerçekleşecek olan açılışta halk dansları, festival meydanında bando gösterisi, Festival Gösteri Merkezi'nde halk dansları ve Mongolian Circus grubunun canlı performansları yer alacak.

ÜCRETSİZ SAĞLIK HİZMETİ

Festivalde her yıl olduğu gibi, Güzelyurt Belediyesi tarafından kurulan stantlarda ücretsiz portakal ve portakal suyu dağıtımı gerçekleştirilecek. Ücretsiz verilen hizmetler arasında sağlık hizmetleri de yer alacak. 42. yıl dolayısı ile Güzelyurt Belediyesi tarafından 100 sosyal hizmet birimi üyesine ücretsiz check-up hizmeti sağlanacak.

42. YILA ÖZEL FESTİVAL KONSERLERİ

Festivalde Türkiye ile ülke sanatçılarının katılacağı konserler yer alacak. Türkiye'den Edip Akbayram, Athena ve Mehmet Erdem gibi ünlü isimler katılım gösterecek. Öte yandan düzenlenecek olan Cem Karaca'yı anma gecesinde yerli sanatçılar sahne alacak.

1 TEMMUZ 2019 PAZARTESİ, EDİP AKBAYRAM

7 TEMMUZ 2019 PAZAR, ATHENA

3 TEMMUZ 2019 ÇARŞAMBA, MEHMET ERDEM

FESTİVALDE YER ALAN SPOR ETKİNLİKLERİ

Güzelyurt portakal Festivali'nde büyük ilgi gören tavla turnuvası ve Klasik Araçlar Slalom yarışları düzenlenecek. Con Kahve sponsorluğunda gerçekleşecek olan tavla turnuvası 29-30 Haziran'da gösteri merkezinde yapılacak. İlk üçe giren yarışmacıya ise para ödülü verilecek. Organize edilen klasik araçlar slalom yarışları da Arena Speed Way sponsorluğu ile 30 Haziran Pazar günü Arena Speed Way'de gerçekleştirilecek.

ÇOCUK ŞENLİĞİ

Birçok yiyecek ve içeceğin çocuklara ücretsiz dağıtılacağı etkinlikte oyun ve eğlence stantları kurulacak. Tüm stantların ücretsiz olacağı etkinlikte, Vİa Çocuk Grubu ile Çitlenbik Abla sahne alacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.