GÜZELYURT
okuma süresi: 3 dak.

Güzelyurt Portakal Festivali başladı

Güzelyurt Portakal Festivali başladı

42. Güzelyurt Portakal Festivali'nin açılışı yapıldı.

Yayın Tarihi: 29/06/19 10:19
okuma süresi: 3 dak.
Güzelyurt Portakal Festivali başladı
A- A A+
Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda düzenlenen 42. Güzelyurt Portakal Festivali muhteşem bir organizasyonla Amfi Tiyatro'da açıldı.

Festival, Türkiye'den ve ülkeden gelen konukların yanı sıra bölge okulları, sivil toplum örgütleri, kültür sanat dernekleri, spor kulüpleri, soğuk heykeller ve animasyon ekiplerinin katıldığı kortejle başladı.

Kurtuluş İlkokulu'ndan hareket eden kortej Kent merkezini takip ederek yürüyüşünü Festival Parkı Amfi Tiyatro'da sona erdirdi.

Kortejin gerçekleştiği sırada beş yol ve Kapalı Pazar önünde de Mongolian Circus ekibi gösterileriyle nefes kesti.

AÇILIŞ

Açılışa Başbakan Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Ali Pilli, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, UBP Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, UBP Lefke Milletvekili Aytaç Çaluda, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ, Halkın Partisi Lefkoşa Milletvekili Gülşah Manavoğlu, HP Güzelyurt Milletvekili Hasan Büyükoğlu, Güzelyurt Kaymakamı Savaş Orakçıoğlu, Belediye Başkanları, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Güzgülü, Festivalin ana sponsoru Turkcell adına Etkinlik Yönetimi Sorumlusu Sevi Baytin, sağlık sponsoru Yakın Doğu Hastanesi adına Güzelyurt Dispanseri Genel Koordinatörü Mutlu Atasayan ve çok sayıda konuk katıldı.

Başbakan Ersin Tatar yaptığı konuşmada 42 kez düzenlenen Güzelyurt Portakal Festivali'nin 20'sinin Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar tarafından düzenlendiğine dikkat çekerek, Özçınar'ı ve Güzelyurt Belediyesi'ni kutladı.

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar da bölgenin simgesi olan narenciye ürününü ön plana çıkarabilmek ve tüketim alışkanlığını artırabilmeye yönelik olarak hasat sezonu sonunda organize edilen Festivalin ulaştığı boyut ve marka değerinin büyüklüğünün kendisini onurlandırdığına dikkat çekti. Özçınar 42 yıldır aralıksız sürdürülen Güzelyurt Portakal Festivali'nin gerçekleşmesine emeği geçen herkese teşekkür etti.

Gecede Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Başbakan Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Ali Pilli, İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Güzgülü, Festivalin sponsorlarına ve en fazla ihracat yapan Polat narenciye şirketi Direktörü Yaşar Akpolat'a plaket takdim etti.

GECE GÖSTERİLERİ

Açılış sonrası Amfi Tiyatro'da Halk Dansları, Festival Meydan'ında Bando Gösterisi, Festival Gösteri Merkez'inde Halkdansları ve Mongolian Circus Grubunun canlı performansları yer aldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.