LEFKE
okuma süresi: 5 dak.

Yarım saatlik yağış Lefke'yi altüst etti!

Yarım saatlik yağış Lefke’yi altüst etti!

Yumurta büyüklüğünde yağan dolu ve yağmur, Lefke'nin tanınmış balık restoranı olan Aspava'yı sulara gömerken, Yedidalga bölgesinin simgesi verigo türü üzümlerin yetiştirildiği bahçeler de ciddi boyutlarda zarar gördü.

Yayın Tarihi: 08/05/18 07:45
okuma süresi: 5 dak.
Yarım saatlik yağış Lefke’yi altüst etti!
A- A A+
  • Kıbrıs Postası'na konuşan Aspava Restoran yetkilisi Nusret Çavuş, Yedidalga'da 1 yıla yakın devam eden altyapı çalışmaları sırasında Lefke Belediyesi ve Karayolları Dairesi'ni uyarmalarına rağmen kendilerini dikkate almadıklarını belirterek, "Yaz sezonu açılmasına kısa bir süre kala devlet yetkilileri yüzünden mağdur olduk" dedi.
  • Öte yandan Yedidalga Muhtarı Güner Sergil, yaşanan yağmur ve dolu yağışlarına ilişkin Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, özellikle Yedidalga bölgesinin maddi ve manevi olarak ciddi zarar gördüğünü, zarar gören alanlar arasında verigo türü üzüm yetiştirilen bahçeler de olduğunu ve Yedidalga'da, belki de bir kez daha Verigo Festivali'nin düzenlenemeyeceğini kaydetti.

Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan/Ertuğrul Senova

Fotoğraflar: TAK

Sıcak havanın ardından gelen yağış, ülkenin batı bölgesinde etkili oldu.TAK Muhabirinin Meteoroloji Dairesi'nden aldığı bilgiye göre, yağışlı hava Lefke ve Gemikonağı'nda dolu şeklinde etkili oldu. Dün öğle saatlerinde elde edilen verilere göre, Doğancı ve Taşpınar'da 30 kg üzerinde yağmur kaydedildi.

Şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle bazı ev ve araçların zarar gördüğü, bazı yerlerde de evleri su bastığı öğrenildi. Yer yer yağışlı hava bugün de gün boyu devam edeceği ve yarın bölgeyi terk edeceği bildirildi.

Yedidalga bölgesinde ilk tespitlere göre iki evin çatısı kırılarak evin tüm odaları su altında kaldı. Bir evin önünde bulunan çardak da yıkılarak zarar görürken, birçok ev ve iş yeri su baskınından etkilendi. Bölgenin tanınmış restoranlarından Aspava sulara gömülürken, Yedidalga bölgesinin simgesi verigo türü üzümlerin yetiştirildiği bahçeler de ciddi boyutlarda zarar gördü.

ASPAVA SULARA TESLİM

Kıbrıs Postası'na konuşan Aspava Restoran yetkilisi Nusret Çavuş, yaklaşık olarak 1 yıldır Yedidalga bölgesinde altyapı ve yol çalışmalarının devam ettiğini ve bölgede büyük sıkıntılara neden olduğunu kaydederek, yağmur sularının akması için yapılan çalışmaların yetersizliği sonucunda sel felaketi yaşandığını söyledi.

Altyapı çalışmalarının başladığı dönemde Lefke Belediye yetkililerini ve Karayolları Dairesi'ni konuyla ilgili uyardıklarını dile getiren Çavuş, "Belediye ve Karayolları Dairesi'ne defalarca uyarıda bulunduk. Uyarılarımızı kimse dikkate almadı. Bugün yağan 10 dakikalık yağmur sonucunda altyapı kapasite yetersizliği nedeniyle bütün sular Aspava Restoran'ın içerisine girdi. Bölgedeki diğer binalar da su içerisinde kaldı. En az 1 hafta müşterilere hizmet veremeyeceğiz. Hem de yaz sezonu açılmasına kısa bir süre kala devlet yetkilileri yüzünden mağdur olduk" dedi.


ESNAF VE BÖLGE HALKI MAĞDUR

Kıbrıs Postası'nın Aralık 2017'de Gemikonağı bölgesinde yapılan yol çalışmaları nedeniyle gündeme taşıdığı esnafın isyanı hala devam ediyor. 2017'nin son aylarında yol çalışmaları nedeniyle havaya yayılan toz, toprak esnafı mağdur ederken, 2018'de ise altyapı yetersizliği şiddetli yağış sonrasında yollarda su birikmesine ve sele neden oldu. Kıbrıs Postası'na konuşan bölge sakini ve Gemikonağı esnafı Cem Kızılgök, şiddetli yağış sonrasında dükkân önlerine biriken suların ve yaşanan sel felaketinin tüm esnafı ve bölge halkını mağdur ettiğini kaydetti.

Yedidalga Muhtarı Güner Sergil ise, yaşanan sel ve dolu yağışlarına ilişkin Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, özellikle Yedidalga bölgesinin maddi ve manevi olarak ciddi zarar gördüğünü, yaklaşık yarım saat yağan dolu nedeniyle büyük bir felaket yaşandığını ifade etti. Bölgenin simgesi halindeki verigo türü üzümün, adada en verimli yetiştiği yerlerden biri olan Yedidalga'da, belki de bir daha Verigo Festivali'nin düzenlenemeyeceğini, bahçelerin büyük zarar gördüğünü kaydetti. Yaşanan yağış sonrası Kaymakam'ın bölgeyi ziyaret ettiğini belirterek, bugün ilgili bakanlıklarla görüşeceklerini söyledi.

Polis ve itfaiye ekipleri, geçtiğimiz gün saat 17.00 itibarıyla bölgede çalışmalara başladığı da ifade edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.