LEFKE
okuma süresi: 3 dak.

Lefke'deki 'Çevre Şöleni'nde çocuklar eğlenerek öğrendi

Lefke'deki 'Çevre Şöleni'nde çocuklar eğlenerek öğrendi

Turizm ve Çevre Bakanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevre şöleni düzenledi.

Yayın Tarihi: 20/05/19 19:36
okuma süresi: 3 dak.
Lefke'deki 'Çevre Şöleni'nde çocuklar eğlenerek öğrendi
A- A A+

Lefke Atatürk Parkında kalabalık bir öğrenci grubunun katılımıyla gerçekleşen Çevre Şöleninde çevre temalı eğlenceli oyunlardüzenlendi.

Festivalde düzenlenen oyunlarla çocukların geri dönüşüm konusunda eğlenerek bilgilendirilmesi sağlandı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı'na bağlı Çevre Koruma Dairesi Lefke Şubesi organizasyonu ve bölge okullarının katılımıyla Lefke'de çevre şöleni düzenledi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevreye karşı olan duyarlılığı artırmak ve özellikle çocuklarda çevre bilincinin gelişmesini sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kortejle başladı.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık müdürleri, Lefke Kaymakamı Sadi Güneş, Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya ve bölge okullarından öğrencilerin katıldığı kortej, Lefke Kaymakamlık Binası Önü'nden başlayarak Atatürk Parkı'na kadar sürdü.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, doğanın ve tabiatın korunmasına dair yapılan çalışmaların son zamanlarda elle tutulur hale geldiğini fakat ortaya çevre bilinci konulmasının iyi bir eğitimle mümkün olacağını söyledi.

Bu bakımdan çocukların küçük yaştan itibaren doğa konusunun ders niteliğinde işlenilmesi ve çevre uygulamalarıyla çocuklara bu sevginin aşılanması gerektiğini ifade eden Ataoğlu, bu bilinçle hareket ederek, Bakanlığın çalışmaları sonucunda çevre dersinin müfredata girmesini sağladıklarını, okullara çevre konulu boyamaların, uyarıcı okul çantaları ve ayrıştırıcı çöp kutuları dağıtarak bu alanda bir farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyledi.

"Amacımız çevreye karşı daha bilinçli bir gençliğin yetişmesini sağlamak" diyen Ataoğlu, görevlerinin gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak olduğunu kaydederek, hep beraber bunun başarılabileceğine dikkati çekti.

Konuşmanın ardından katılımcı okullar çevre konulu gösteriler sundular.

Etkinlikte ayrıca çocuklara izaz ikramda bulunuldu ve her çocuğa evinde ekebilmek üzere birer fidan hediye edildi.

Etkinlik tüm okulların katılımıyla gerçekleştirilen final tablosuyla son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.