LEFKE
okuma süresi: 1 dak.

Lefke'deki regülatörde temizlik çalışmaları yapıldı

Lefke'deki regülatörde temizlik çalışmaları yapıldı

Lefke'de yağışlardan dolayı Lefke deresinin denize aktığı ve derivasyon kanalının sazlarla millenmiş olduğu konusundaki şikayetler doğrultusunda regülatörde temizlik çalışmaları yapıldı.

Yayın Tarihi: 25/10/19 10:58
okuma süresi: 1 dak.
Lefke'deki regülatörde temizlik çalışmaları yapıldı
A- A A+

Lefke'de 23 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen yağışlardan dolayı Lefke deresinin denize aktığı ve derivasyon kanalının sazlarla millenmiş olduğu konusundaki şikayetler Su Dairesi'ne bildirildi.

2009 yılından beri temizlenmeyen kanalın Lefke'de bulunan regülatörü, tarafımızdan temizlenmiştir. Ancak regülatörün üzerinde bulunan dereden çok fazla dal ve benzeri malzemenin su ile beraber gelmesi sonucu, malzemenin hali hazırda zaten millenmiş olan kanala gitmemesi için kapaklar açılmış ve temizlik yapılarak dün öğle saatlerinde kapaklar kapatılıp su kanala alındı.

Ayrıca, Çarşamba akşamı itibarı ile Güzelyurt ekipleri bölgeye ulaşmış, regülatörlerde ve kapakların bulunduğu bölgelerle sifon ağızlarındaki temizlikler yapıldı.

Ekipler tarafından yapılan denetimler sonucunda, kanalda acil temizlik isteyen bölgeler için de çalışmalar başlatıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.