TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Yılbaşında oteller dolu, otelciler memnun…

Yılbaşında oteller dolu, otelciler memnun…

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, yılbaşında KKTC'deki otellerin büyük çoğunluğunun yüzde yüz doluluk oranına sahip olduğunu belirterek, otelcilerin durumdan memnun olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 28/12/17 07:21
okuma süresi: 4 dak.
Yılbaşında oteller dolu, otelciler memnun…
A- A A+
Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, yılbaşında KKTC'deki otellerin büyük çoğunluğunun yüzde yüz doluluk oranına sahip olduğunu belirterek, otelcilerin durumdan memnun olduğunu kaydetti.

"Otel sahiplerinin en büyük sıkıntısı, önlerini görememek" diyen Özboğaç, turizm politikalarının uzun vadeli olması gerektiğine değindi.

KKTC'nin turizm alanında reklam ve tanıtımlarının yetersiz olduğuna vurgu yapan Özboğaç, Güney Kıbrıs'ın Avrupa ve dünya çapında reklamlarının yayınlandığı ancak KKTC reklamlarının yeterince yayınlanmadığını ifade ederek, söz konusu durumun Güney'den daha iyi otellere sahip olan KKTC'yi olumsuz etkilediğini kaydetti.

Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada yılbaşında KKTC'deki otellerin büyük çoğunluğunun yüzde yüz doluluk oranına sahip olduğunu söyledi.

"YILBAŞINDA OTELLER DOLU"

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Başkanı Fethi Özboğaç, yılbaşında KKTC'deki otellerin büyük çoğunluğunun yüzde yüz doluluk oranına sahip olduğunu belirterek, otelcilerin durumdan memnun olduğunu kaydetti. Yılbaşı tatilini KKTC otellerinde geçirecek olanların büyük kısmının Türkiye'den gelen turistler olduğunu ifade eden Özboğaç, yılbaşı haftasındaki uçuşların da yoğun olduğunu söyledi. Otelciler Birliği olarak yılbaşındaki yoğunluğun beklendiği gibi olduğunu belirten Özboğaç, "KKTC'ye yılbaşı tatili için gelecek olan turistlerin büyük kısmı Türkiye'den geliyor. Diğer ülkelerden de turist gelmesi için daha fazla reklam ve tanıtım yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"YATIRIMCILAR ÖNÜNÜ GÖREMİYOR"

Otelcilerin sıkıntısının önlerini görmek konusunda yaşandığını ifade eden Özboğaç, turizm politikalarının uzun vadeli olması gerektiğine değinerek, "Turizm alanında yatırım yapanlar önlerini göremiyor. Genel seçim sonucunda ilgili bakanların ve yetkililerin değişmesiyle turizm sektörü de olumsuz etkileniyor. 2018'de gerçekleştirilecek erken genel seçim nedeniyle 'Kamu İhale Yasası' düzenlenemedi. Yatırımcılar bu nedenle Avrupa'da ihaleye çıkmakta zorlanıyor. Turizm yatırımlarına farklı formüller bulunmalıydı. Kamu İhale Yasası, yatırımcılar için handikap haline geldi. Ayrıca genel seçimlerin sıklıkla yapılması sonucunda ilgili bakanların değişmesi, turizm politikalarının uzun süreli olmasına engel koyuyor ve her dönem turizm politikalarının yeninden planlanmasına neden oluyor" dedi.

"DÜNYA ÇAPINDA REKLAM VE TANITIMLAR YETERSİZ"

KKTC'nin turizm alanında reklam ve tanıtımlarının yetersiz olduğuna da değinen Özboğaç, Güney Kıbrıs'ın Avrupa ve dünya çapında reklamlarının yayınlandığı ancak KKTC reklamlarının yeterince yayınlanmadığını ifade ederek, söz konusu durumun Güney'den daha iyi otellere sahip olan KKTC'yi olumsuz etkilediğini kaydetti. 2018 yılı için turizm reklamlarının 2017 yılı başında hazırlanıp KKTC'nin yurtdışındaki turizm alanındaki fuarlara ve tanıtımlara katılması gerekirken, reklam ve tanıtım alanında yetersiz kaldığını belirten Özboğaç, "KKTC'deki otellerin birçoğu Güney'deki otellerden daha iyi bir noktada olmasına rağmen Güney'i 1.2 milyon civarında turist ziyaret ederken, KKTC'yi ziyaret eden turist sayısı neden 50 binlerde kalıyor? Bunun en önemli nedeni Avrupa'da 'Kıbrıs' reklamları yapılırken, Kuzey Kıbrıs reklamlarının yeterli şekilde yapılmamasıdır" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.