TURİZM
okuma süresi: 5 dak.

KKTC turizmindeki sorun ulaşım ve tanıtım...

KKTC turizmindeki sorun ulaşım ve tanıtım...

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç ve Kıbrıs Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Erkan Kilim, KKTC'de turizm alanındaki en önemli sıkıntıların KKTC'nin tanıtımı ve ulaşım alanında yaşandığına değindi.

Yayın Tarihi: 21/02/18 08:30
okuma süresi: 5 dak.
KKTC turizmindeki sorun ulaşım ve tanıtım...
A- A A+
  • KKTC'nin tanıtımı konusunda devlet politikası oluşturulması ve gerekli bütçenin ayrılması gerektiğini belirten Özboğaç ve Kilim, ulaşım alanında yaşanan sıkıntıya ise devlet eliyle uçak bilet fiyatlarını dengeleyici yeni bir havayolu şirketi kurulmasının çözüm sağlayacağını kaydetti.
  • KITSAB Başkanı Kilim, Turizm Bakanı Ataoğlu ile tur operatörleri ve seyahat acentalarının düzenli şekilde ödenmesi konusunda görüştüklerini belirterek, "Turizm Bakanı söz verdi, hükümete güveniyoruz" dedi.

Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ve Kıbrıs Türk Seyahat Acentaları Birliği KKTC'de turizm alanındaki en büyük sıkıntıların tanıtım ve ulaşım alanında yaşandığını ifade ederek, hükümet yetkililerinin bu konularda gerekli uygulamaları hayata geçirmeleri gerektiğini kaydetti.

ÖZBOĞAÇ: "KKTC'NİN TANITIMI KONUSUNDA DEVLET POLİTİKASI YOK"

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç, KKTC'de turizm alanında yaşanan en önemli sıkıntılardan birinin tanıtım olduğunu belirterek, hükümetin tanıtım ve reklam yapma konusunda devlet politikası olmadığını kaydetti ve tanıtım alanına bütçe ayırması gerektiğini söyledi. KKTC'de turizm alanında turistleri ağırlama konusunda otellerin kendilerini geliştirdiğini ancak devletin KKTC'nin tanıtımı konusunda yeterli girişimlerde bulunmadığını ifade eden Özboğaç, "KKTC'nin tanıtımı konusunda büyük sıkıntı yaşanıyor. Dünya çapında tanıtım konusunda devlet politikası yok. Özellikle İngiltere pazarı bu nedenle büyük oranda geriledi. KKTC'nin turist açısında birinci pazarı Türkiye, ikinci pazarı ise İngiltere'dir. Ancak şu anda İngiltere'deki turistlerin KKTC'ye gelmesini teşvik edecek reklam yapılmıyor" dedi.

"YENİ BİR HAVAYOLU ŞİRKETİ KURULMALI"

KKTC'de turizm alanındaki bir diğer sıkıntının ise ulaşım alanında yaşandığına değinen Özboğaç, uçak bilet fiyatlarının yüksek olması nedeni ile turistlerin KKTC'yi tercih etmediğini ifade ederek, devlet eliyle yeni bir havayolu şirketinin kurulmasının uçak bilet fiyatlarında denge sağlayacağını ifade etti.

"YABANCI TUR OPERATÖRLERİNE, KKTC'NİN 'YASADIŞI, EMNİYETSİZ' BİR ÜLKE OLDUĞUNA DAİR ARGÜMAN GÖNDERİLİYOR"

Güney Kıbrıs'ın, KKTC'ye yurtdışından tur düzenleyen tur operatörlerine KKTC'nin 'yasadışı, emniyetsiz' bir ülke olduğuna dair argüman gönderdiğini iddia eden Özboğaç, söz konusu durumun KKTC'nin turizm sektörünü olumsuz etkilediğinden yakınarak Dışişleri Bakanı ile konu ile görüşerek, yasalara göre çözüm bulunması konusunda talepte bulunacaklarını da belirtti.

KİLİM: "DEVLET YETERLİ REKLAM YAPMADIĞI SÜRECE TALEP YARATILAMAZ"

Kıbrıs Postası'na konuşan Kıbrıs Türk Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Erkan Kilim de KKTC'nin tanıtımı konusunda sıkıntı yaşandığını ve reklam için gerekli bütçenin ayrılması gerektiğine değinerek, "KKTC'nin dünya çapında fuarlara katılması gerekiyor. Yurtdışındaki gazetelere, dergilere veya bildoardlara ve metrolara tanıtım yapan reklamlar verilmesi gerekiyor. Devlet yeterli reklam yamadığı sürece hiçbir yere varılamaz, talep yaratılamaz" şeklinde açıklamada bulundu.

"YENİ BİR HAVAYOLU ŞİRKETİNİN KURULMASI, UÇAK BİLET FİYATLARININ DÜŞMESİNİ SAĞLAYABİLİR"

Ulaşımda yaşanan sorunlara da değinen Kilim, uçak bilet fiyatlarının yükselmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade ederek, uçak bilet fiyatlarının arz – talep dengesi nedeniyle arttığını kaydederek, fiyat dengeleyici yeni bir havayolu şirketinin kurulmasının fiyatların düşmesini sağlayacağını belirtti.

"TURİZM BAKANI SÖZ VERDİ, HÜKÜMETE GÜVENİYORUZ"

Devletten turizm sektörünün geliştirilmesi konusunda şeffaflık beklediklerini dile getiren Kilim, Turizm Bakanı ile görüştüklerini ve turizm alanındaki teşvik kitapçığının Seyahat Acentaları Birliğiyle işbirliği yapılarak hazırlanması gerektiği yönünde taleplerini ilettiklerini açıklayarak devletin KITSAB'ın deneyimlerinden faydalanması gerektiğinin altını çizdi.

Turizm Bakanı Fikri Ataoğlu ile görüşerek tur operatörleri ve seyahat acentalarının düzenli şekilde ödenmesi konusunda talepte bulunduklarına da değinen Kilim, "Turizm Bakanı tur operatörleri ve seyahat acentalarının düzenli şekilde ödeneceği konusunda ve teşvik kitapçığının birlik yetkililerinden görüş alınarak hazırlanacağı konusunda bizlere söz verdi. Yeni hükümete bu konuda güveniyoruz" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.