TURİZM
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs otellerinin son doluluk oranları açıklandı

Kıbrıs otellerinin son doluluk oranları açıklandı

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB), kendisine üye olan otellerden ayda iki kez alarak oluşturduğu 2018 Mart ayı doluluk oranlarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 02/04/18 18:52
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs otellerinin son doluluk oranları açıklandı
A- A A+
KITOB'un otel sınıfına giren ve birden beşe kadar yıldız taşıyan oteller ile turistik bungalovlar, tatil köyleri, butik, apart otel ve özel belgeli otellerden oluşan üyelerinin Mart dolulukları şöyle: 2017 yılının Mart ayına göre yüzde 24'lük bir düşüş yaşayan beş yıldızlı büyük tesislerin doluluk oranları Mart 2018 ayında yüzde 58 oranında gerçekleşti. Geçen Şubat 2018 ayına göre ise yüzde 14 oranında bir artış oldu.

Küçük otellerin Mart 2018 ayında doluluk oranı yüzde 45 olurken 2017 yılının Mart ayına göre yüzde 4 oranında bir düşüş yaşandığı görüldü. Geçen Şubat 2018 ayına göre yüzde 11'lik bir artış gözlemlendi. Tüm otellerin doluluk oranı ortalaması ise yüzde 52 oldu. 2017 yılının Mart ayına göre yüzde 15'lik bir düşüş yaşanırken geçen Şubat 2018 ayına göre yüzde 13 oranında bir artış gerçekleşti.

25 TESİSİN KAPALI OLDUĞU GÖRÜLDÜ

Kış aylarındaki artışları ile dikkat çeken kapalı ve boş oteller baz alındığında ise 2018 Şubat ayında toplamda 25 tesisin boş veya kapalı olduğu tespit edildi.

AMAÇ, TURİZMİ 12 AYA YAYMAK

Otel doluluklarını değerlendiren KITOB, turizmin 12 aya yayılması, kış aylarında otellerin doluluklarını arttıracak politikaların uygulanması ve turizmin toplumun geneline yayılarak planlanması için çalışmalarına devam edeceğini duyurdu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.