TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Günhan: "Girne Limanı'na hak ettiği değeri kazandıracağız"

Günhan: "Girne Limanı'na hak ettiği değeri kazandıracağız"

"Biz limandayız" sloganıyla "1. Girne Turizm Festivali" yapıldı. Festivalin fikir babası Günhan, "Girne Limanı'na hak ettiği değeri kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 06/05/18 09:05
okuma süresi: 4 dak.
Günhan: "Girne Limanı'na hak ettiği değeri kazandıracağız"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Cansu Yarışan

"Biz limandayız" sloganıyla "1. Girne Turizm Festivali" dün akşam saat 18.00'de başladı. Festivalin açılışında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Girne Belediye Başkanı Nidai Göngürdü ve Aşağı Girne Muhtarı Serdar Özbekoğlu konuşma yaptı.

Çeler: "Girne Limanı'na gelerek sahip çıkalım"

Çalışma Bakanı Çeler konuşmasında; çocukluğunun geçtiği Girne Limanı'na sahip çıkmak için yapılan etkinlikten büyük heyecan duyduğunu belirtti. Girne Limanı ile ilgili sosyal medya kahramanlığı yapılmasını da eleştiren Zeki Çeler, facebook ve twitter üzerinden değil, bizzat limana gelerek kültürümüzün bir parçası olan Girne Limanı'na sahip çıkılması çağrısı yaptı.

Günhan: "Girne limanına hak ettiği değeri kazandıracağız"

1. Girne Turizm Festivali'nin fikir babası Harbour Cafe'nin sahibi Reşat Günhan festival hakkında Kıbrıs Postası'na bilgi verdi. Girne Antik Limanı'nı canlandırmak ve hak ettiği değeri geri kazandırmak adına belli aralıklarla festival düzenlemek istediklerini kaydeden Günhan, Girne Belediyesi'nin ve Turizm Bakanlığı'nın limana maddi ve manevi destek vermediğini belirtti. Günhan, "Turizm fuar ve festivallerinde Girne Limanı'nı kullanarak reklam yapmaya gelince yapıyorlar, ancak Girne Limanı'na maddi ve manevi hiç bir destek vermiyorlar. Girne limanında bulunan işletmelerin önündeki yollar berbat durumda, belediye tek bir aydınlatma lambası bile koymadı Girne limanının altyapısı eksik her yer lağım kokuyor" dedi.

"Girne Limanı'nı eski eğlenceli haline getirmek istiyoruz"

Girne Belediyesi ve Turizm Bakanlığı'ndan izin alarak yaptıkları bu ilk festivalde belediye ve bakanlıktan hiçbir maddi destek gelmediğini belirten Günhan, festivalin tek amacının Girne liman bölgesini canlandırmak olduğunu söyledi.


Günhan, "Girne Limanı'nı eski eğlenceli haline getirmek istiyoruz. Tüm işletmecilerin katkısıyla festivali düzenledik. Yetkililerden tek istediğimiz bundan sonraki organizasyonlarımıza da izin vermeleri" şeklinde konuştu. Reşat Günhan, 28 yıldır limanda bulunan işletmenin sahibi olduğunu belirterek, bu süre içerisinde ne belediyeden ne de Turizm Bakanlığı'ndan destek görmediklerini dile getirerek "Girne Limanı'nda sürekli yetki karmaşası olduğunu söylüyorlar. Belediye bakanlığa, bakanlık da belediyeye topu atıyor. Ancak ben yetki karmaşası olduğunu düşünmüyorum. Herkes üzerine düşeni yapsa hiç bir yetki karmaşası olmaz. İşletmeciler olarak belediyeden ve bakanlıktan memnun değiliz. Biz işletmeciler olarak gerekeni yapıp Girne Limanı'na hak ettiği değeri kazandıracağız" diyerek sözlerini noktaladı.

Lütfiye Özipek konser verdi

Etkinlik kapsamında, Girne Antik Liman içinde kurulan stantlarda, folklorik giyimli gençler, misafirlere Kıbrıs'a özgü yiyecek ve içecek ikram edildi. Ayrıca, el işleri, seramik çalışmaları ile geleneksel lezzetler, macun çeşitleri, çörek, zeytin, hellim gibi birçok yerel ürün satışa sunuldu. Mustafa Kutbittin ve Grup Otantik de konser verdi. FOGEM ekibinin Folklor Gösterisi ile devam eden festival O Ses Türkiye birincisi, Lütfiye Özipek konseriyle sona erdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.