TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

Ataoğlu'na "Turizm Tanıtma Ödülü"....

Ataoğlu'na "Turizm Tanıtma Ödülü"....

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu 14. Kent ve Yaşam Ödülleri töreninde Turizm Tanıtma ödülü aldı.

Yayın Tarihi: 11/05/18 15:35
okuma süresi: 4 dak.
Ataoğlu'na "Turizm Tanıtma Ödülü"....
A- A A+
Sanko Holding ana sponsorluğunda, İstanbul'da düzenlenen 14. Kent ve Yaşam Ödülleri törenine, kamu, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve iş dünyasının temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.

Aralarında bilim insanları, kentleşme uzmanları ve sivil toplum örgütü önderlerinin yer aldığı 40 kişilik jüri tarafından belirlenen ödüller, bu alandaki en uzun soluklu etkinlik olarak gösteriliyor.

Gazeteci Celal Toprak tarafından, kanalekonomi'de yayınlanan Kent ve Yaşam programı kapsamında verilmekte olan ödüller, alanında oscar olarak nitelendiriliyor. Proje üretmiş kişi ve kurumları yüreklendirmek ve onurlandırmak amacıyla verilmekte olan Geleneksel Kent ve Yaşam Ödülleri, doğru iş yapmış kişi ve kurumların buluşma noktası haline geldi

Juri gerekçeli kararında "Her taraftan ambargo ile sıkıştırılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni turizm ile önce Türkiye'ye açma çalışmalarını başlattınız. Sonra Kuzey Kıbrıs'ın tanıtımı gibi önemli bir görevi üstlendiniz. Kuzey Kıbrıs sizin bakanlığınız döneminde daha çok ilgi gören bir ülke haline geldi" ibarelerine yer verildi.

"Ülkemizin de Dünya'nın da en önemli sorunlarının başında çevre geliyor. Ekonomi biliminin yegane amacı, bugünkü kuşağın ihtiyaçlarını gelecek kuşakların ihtiyaçlarını bozmadan karşılamak olduğu yatsınamaz bir gerçektir" diyerek sözlerine başlayan Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Çevrenin bütün canlıların yaşamında önemli bir rol oynadığını, Nüfus artışı, kentleşme, sanayileşme gibi faktörler çevre kirliliğinin artmasında önemli bir etken olduğunu söyledi.

Çevre sorunlarının özellikle geçen yüzyılın ikinci yarısından itibaren Dünya gündemini işgal eden büyük sorunların başını çektiğini ifade eden Ataoğlu, Nüfus artışı, kentleşme ve sanayileşmenin hızlanması gibi faktörler dolayısıyla çevreye bırakılan atıkların miktarında ve türlerinde artış olduğunu ifade etti.

Çevre kirliliğinin boyutları ve zararlı etkilerinin artması kalkınma ve büyüme çabalarında çevre konusuna olan duyarlılığı artırdığını, bu çabaların özellikle gelecek nesillerin ihtiyaçlarını tehlikeye düşürmeden bugünkü neslin ihtiyaçlarını karşılamak olarak ifade edilen "sürdürülebilir kalkınma" kavramının gerek ulusal ve gerekse uluslararası boyutta önem kazanmasına neden olduğunu ifade etti.

Başta turizmde olmak üzere hayatın her alanında sürdürülebilirliğin ancak sağlıklı bir çevrede mümkün olacağının altını çizen Ataoğlu, Devletlerin politikalarını bu gerçeklere göre belirlemesi, önlemler alması ve gereken adımların atılarak yaşanabilir kentler ile yaşanabilir bir ülke yaratmak adına gayret göstermeleri gerektiğini söyledi.

Konuşmasının sonunda Kuzey Kıbrıs'tan selamlar getirdim diyen Ataoğlu, Türkiye'nin değişik bölgelerinde tanıtma çalışmalarının ara vermeden devam edeceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.