SAĞLIK
okuma süresi: 1 dak.

Çocuğunuzu taşırken fıtık olabilirsiniz

Çocuğunuzu taşırken fıtık olabilirsiniz

Çocuklar için her şeyi yapıyoruz. Temel ihtiyaçlarının yanı sıra doğumdan itibaren tam anlamıyla yürüyene kadar onları kucağımızda taşıyoruz. Hatta bazen çocuk yürümekten sıkıldığında da kollarımızı açı veriyoruz. Bu taşımalar bir süre sonra bel ve boyun fıtığına neden oluyor. Eğer ağrılarınız varsa taşımayı hemen bırakın.

Yayın Tarihi: 06/02/18 12:23
okuma süresi: 1 dak.
Çocuğunuzu taşırken fıtık olabilirsiniz
A- A A+

Ağrınızı gözlemleyin

Ağrı bel ya da boyun omurgasının zarar görmeye başladığını gösteren en önemli alarm mekanizmasıdır. Bel veya boynunuzda ağrı oluştuğunda çocuğunuzu taşımayı hemen bırakmanız gerekir. Eğer çocuğunuzu taşımaya devam ederseniz bel veya boyun fıtığına neden olabilecek durumlar oluşabilir.

Çocuğunuzu taşıdıktan sonra ister hemen ister saatler sonrasında ortaya çıksın, ağrı geliştiğinde kaslarınızı mutlaka 2-3 gün dinlendirmeniz gerekir. Eğer dinlenmenize rağmen bel veya boyun bölgeniz ağrımaya devam ederse, bu yakınmanıza bacak veya kol ağrısı, refleks ya da his kaybı gibi yakınmalar da eşlik ederse zaman kaybetmeden mutlaka bir doktora başvurun. Çünkü bu şikayetlerinizin nedeni bel veya boyun bölgesinde gelişen fıtık olabilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.