SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Herkes onu çöpe atıyor ama kansere karşı koruyor

Herkes onu çöpe atıyor ama kansere karşı koruyor

Portakalın kabuğunu soyarken herkesin yaptığı bir hata var. Portakalın göbeğindeki bu ayrıntıya dikkat, esas vitamin burada gizleniyor.

Yayın Tarihi: 07/03/18 12:31
okuma süresi: 2 dak.
Herkes onu çöpe atıyor ama kansere karşı koruyor
A- A A+

Portakalların çoğunun orta kısmında içe doğru kıvrılmış olan kabuğu hemen hemen herkes çöpe atıyor. Ancak uzmanlar, portakalın içinde bulunan portakal kabuğu yumağının faydalarını anlattı.

Portakal kabuğu yumağının içinde 'Salvesterol Q-40' isimli kanser ajanı olarak çalışıyor ve kanserli hücrelerde bulunan CYP1B1 enzimini bulup kanserli hücreleri, sağlıklı hücrelere zarar vermeden öldürdüğünü ifade etti.

Leicester Eczacılık Fakültesinden Dr Hoon Tan'ın çalışmalarından söz eden uzmanlar, ' Dr Hoon Tan, 'Bir meyvede, spesifik olarak kanseri hedef alıp vuran bir bileşik bulmak çok heyecan verici' demişti' diye anlatıyor.

Uzmanlar, portakal kabuğu yumağının içindeki maddeyi şöyle anlattı.

"Portakalın bahçeden koparılıp işlem görmeden satıldığı bir yerde yaşıyorsanız mevsiminde günde bir portakalı kabuğu ile yiyin ya da katı meyve sıkacağında sıkıp için. Portakalın kabuğunda kendisinden çok daha yüksek C vitamini var.

C vitamini ile ilgili bilimsel çalışmalar 'Gine domuzu' adlı C vitamini olmadan bir gün bile yaşayamayan özel deney hayvanlarında yapılır ve bu çalışmalarda portakal kabuğunun doğadaki en zengin C vitamini kaynağı olduğu gösterildi.

'American Journal of Chinese Medicine' adlı dergide 2005'de yayınlanan çalışmada Çin ve Kampo Tıbbının ortak ilaçlarından portakal kabuğu özütünün Hepatit C virüsüne karşı da etkili olduğu gösterildi.

Çin Tıbbının portakal kabuğu özütlerini mide reflülerinde de kullandıklarını söylersem bu minik portakal kabuğu yumaklarını atmazsınız artık diye düşünüyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.