SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Besim:" Psikologlar Yasası en kısa sürede geçecek"

Besim:” Psikologlar Yasası en kısa sürede geçecek”

Bağımsız Psikologlar İnisiyatifi, Sağlık Bakanı Filiz Besim'i ziyaret ederek, beklentilerini aktardı.

Yayın Tarihi: 09/05/18 11:49
okuma süresi: 2 dak.
Besim:” Psikologlar Yasası en kısa sürede geçecek”
A- A A+
Bağımsız Psikologlar İnisiyatifi, Kıbrıs Türk Psikologlar Birliği Yasası'nın meclisten geçmesini beklediklerini, yasanın geçmesiyle birlikte kendi alanlarında birçok sorunun aşılabileceğini belirttiler.

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Ruh Sağlığı ve Psikologlar Yasası'nın ivedilikle görüşülmesi ve meclisten onay alması için bu dönemde ciddi bir hassasiyet gösterdiklerini belirterek, uzun bir süredir bu yasanın beklediğinin farkında olduğunu, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği döneminde kendisinin de bu konuda destek belirttiğini anımsattı.

Bakan Besim, Psikologların verebilecekleri hizmetlerle ilgili çerçevelerin oluşturulması, denetlenmesi ve faaliyetleri ile ilgili önemli detayları kapsayan bu yasanın geçmesi için çalışmaların hızlandırılacağını açıkladı.

Gerek ruh sağlığı gerekse psikiyatri konularının ülkemizde yıllardır kanayan bir yara olduğunun farkında olduklarını söyleyen Bakan Besim, bu konuda çözüm için çok yoğun çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.