SAĞLIK
okuma süresi: 2 dak.

Bakan Besim: "Kan bağışı yapmak kutsal bir görevdir"

Bakan Besim: "Kan bağışı yapmak kutsal bir görevdir"

Sağlık Bakanı Filiz Besim, Girne St. HilarionRotary Kulübü ve Alpet Grup sponsorluğunda, düzenlenen " Birlikte Hayat Veriyoruz " Geleneksel Kan Bağışı etkinliğine katılarak Thalassaemia Merkezi'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 11/05/18 07:50
okuma süresi: 2 dak.
Bakan Besim: "Kan bağışı yapmak kutsal bir görevdir"
A- A A+
Bakan Besim, Thalassaemia ile mücadele Kıbrıslı Türklerin başardığı dünyada sağlık adına büyük bir başarı öyküsüdür. 1980 Yılında aile yasasında yapılan değişiklikle Thalassaemia taşıyıcılık testleri yasal hale gelmiştir. Bu önemli uygulama dünyada bir ilktir. 1988 yılında Thalassaemia Merkezi açılarak Thalassaemialıların tedavileri tek çatı altında yapılmaya başlanmıştır dedi.

Thalassaemia konusunda birçok Akdeniz ülkesine göre çok daha ileride olduğumuzu belirten Besim, 2000 yılından bu yana hiç Thalassaemialıbebeğin doğmadığını, şu anda 150 majör Thalassaemialı hastanın bulunduğunu söyledi.

Birçok talesemi hastası ve birçok hastanın en çok ihtiyaç duyduğu şeyin kan olduğunu ifade eden Besim, kan bağışlarının büyük önem taşıdığını, hiçbir yerde üretilmeyen sadece insanın kendi vücudunda ürettiği kanın hayat kurtardığını anımsattı.

İnsanlarımızın kendi kanlarını bağışlayarak başka insanlara yardım etmesinin kutsal bir görev olduğunu söyleyen Besim, Girne St. HilarionRotary Kulübü ve Alpet Grup sponsorluğunda yine bu merkezde başarılı bir kan bağışı kampanyasına imza atıldığını, başta bu organizasyonu gerçekleştiren herkesi ve Thalassaemia Derneği'ni yürekten kutladığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı olarak tüm toplumda farkındalık yaratan böylesi önemli etkinliklere destek vermeye hazır olduğunu belirten Besim, unutmamalıyız ki her an hepimiz kana ihtiyaç duyabiliriz ve bağışlanan o kan hayatımızı kurtarabilir. Sağlık işbirliği, sevgi,empati demektir. Birbirimize destek verirsek bu ülkede çok daha verimli bir sağlık sistemi olabilir diyerek sözlerine son verdi.

Gün içinde Thalassaemia Merkezi'ne gelen Başbakan Tufan Erhürman da kan bağışında bulunarak etkinliğe destek verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.