SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Duş alırken cildinize zarar veriyor olabilirsiniz

Duş alırken cildinize zarar veriyor olabilirsiniz

Duş almak genellikle çöldeki vaha kadar rahatlatıcı hatta ilham vericidir. Bir yandan hijyenik ihtiyaçlarınızı karşılarken aynı zamanda size huzur veren etkisi de vardır.

Yayın Tarihi: 07/06/18 08:44
okuma süresi: 3 dak.
Duş alırken cildinize zarar veriyor olabilirsiniz
A- A A+
Böylelikle düşüncelerimizden bir süre uzaklaşıp duş süresi boyunca suyun akışıyla sadece o anın tadını çıkarmaya odaklanırız. Ancak suyun altındayken bazı şeyleri yanlış yapıyor ve cildimize zarar veriyor olabiliriz.

Dove'un yaptığı bir araştırmaya göre her 4 dermotologtan 3'ü kadınların duştayken ciltlerine zarar verdiğini söylüyor. Peki vücudunuzun zarar gördüğüne dair sinyaller ne? Mat ve kuru bir cilt ile birlikte vücutta yaşanan kaşıntılar. Ancak duş esnasında birtakım alışkanlıklar elde ederek bunun önüne geçmeniz mümkün.

SICAKLIĞI DÜŞÜRÜN

Sıcak bir duş yerine suyun ılık olarak kullanılması idealdir. Dermatolog Mona Gohara sıcak suyun vücuda verdiği zararlara değinerek "Eğer duştan sonra kızarıyorsanız bu kılcal damarlarınızın açılmış olduğuna işaret eder ve bu cilt sağlığı için iyi değildir" açıklamasını yapıyor. Ancak buharlı bir ortam gözeneklerinizin açılması için faydalıdır. Bu yüzden duşa girerken sıcaklığı yüksek tutup sonrasında ılık suya geçiş yapın.

VÜCUDUNUZU YUMUŞAK BİR ŞEKİLDE OVALAYIN

"Ovalama tuvaletler ve yerler içindir" diyen Gohara her duşa girdiğinizde vücudunuzu ovalamamanız gerektiğini söylüyor. Onun yerine vücudunuzu haftada bir keselemek ya da ovalamak cildiniz için daha sağlıklı bir çözüm olarak sunuluyor.

DUŞ ÜRÜNLERİNİZE DETOKS ETKİLİ SEÇENEKLER EKLEYİN

Kullanılan duş jellerinin içerisinde genellikle sülfat ya da onun gibi sert maddeler bulunur. Bu da temizlendiğinizi düşündüğünüz anlarda aslında cildinize zarar verir. Bu yüzden cilt bariyerinizi koruması için duşta kullandığınız ürünlerin içeriğini dikkatlice okuyarak içerisinde minimum katkı maddesi olanları seçmelisiniz. Gohara bunun önemli olduğunu "Yüzümüze narin bir çiçek gibi davranıyor ve tüm katmanları için uzun uzun işlemler uyguluyoruz. Aynısını vücudumuzun geri kalanı için de yapmalıyız" cümleleriyle vurguluyor.

AKŞAMLARI DUŞ ALIN

Gohara duşun akşamları alınmasının daha iyi olduğunu söyleyerek "Cilt geceleri kendini yeniden oluşturur ve 'güzellik uykusu' tabirinin kullanılmasının sebebi de budur. Bu sebeple vücut temizliğinin akşam saatlerinde yapılması da vücut için daha sağlıklıdır" açıklamasında bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.