SAĞLIK
okuma süresi: 1 dak.

Günde 5 gram tuz zararlı değil

Günde 5 gram tuz zararlı değil

Kanada'da yapılan yeni bir araştırma, yıllardır uzmanlar tarafından yasaklanan tuzun düşünüldüğü kadar zararlı olmadığını ortaya koydu.

Yayın Tarihi: 12/08/18 16:48
okuma süresi: 1 dak.
Günde 5 gram tuz zararlı değil
A- A A+
McMaster Üniversitesi'nden bir grup bilim insanının yaptığı çalışma, günde 2.5 çay kaşığı (5 gram) kadar tuz tüketiminin güvenli olduğunu gösterdi.

8 yıl süren ve 18 ülkeyi kapsayan araştırmada, 35 ila 70 yaş arasındaki 94 bin 378 kişiye ait veriler izlendi. Günde 5 gram tuzun normal bir insan için zararlı olmadığı bu oranın aşılması durumunda kardiyovasküler hastalıkların ve felç riskinin arttığı görüldü.

ABD'li ve İngiliz uzmanlar kalp krizi riskini arttırdığı gerekçesiyle günde yaklaşık bir çay kaşığı (0.75) tuz oranının aşılmaması gerektiğini belirtiyor. Çalışma verileri, The Lancet dergisinde yayımlandı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.