SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Kadınlara özel ücretsiz kanser taraması yapılacak

Kadınlara özel ücretsiz kanser taraması yapılacak

Çatalköy Belediyesi Meclis Üyesi Yeşim Sakallılar, kanser hastalıklarının gün geçtikçe artış göstermesi nedeniyle, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Özyalkın ile birlikte "Kansersiz Yaşam" adlı sosyal sorumluluk projesine imza atıyor.

Yayın Tarihi: 22/02/19 14:26
okuma süresi: 3 dak.
Kadınlara özel ücretsiz kanser taraması yapılacak
A- A A+
Girne Postası – Sosyal Medya

"Kansersiz Yaşam" adlı sosyal sorumluluk proje kapsamında kadınlara yönelik ücretsiz kanser taraması yapılması hedefleniyor.

"HER SEKİZ KADINDAN BİRİ MEME KANSERİNE YAKALANIYOR"

Proje sorumlusu Sakallılar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, meme kanserinin tüm dünyada olduğu gibi KKTC'de de kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalandığını söyleyen Sakalıllar, kanseri kontrol altına almanın yolunun erken teşhis olduğunu belirtti.

Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse, kişinin kurtulma şansının yüzde 96 oranlarında olduğunu bildiren Sakallılar, "Kanser taramasına katılım gönüllülük esasına dayanır ve kadınlarımızın çoğunun katılımı ile başarıya ulaşabilir. Bu nedenle kadınların meme kanseri nedenleri, belirtileri, korunma ve taramanın ne zaman ve nasıl yapılacağı hakkında bilgilendirmesi ve bilinçlendirilmesi önemlidir" dedi.

"ERKEN TANI HAYAT KURTARIYOR"

Kronikleşmemiş sağlık sorunlarında erken tanının önemini vurgulayan Sakallılar, kanser hastalıklarının günümüzde artış göstermesi nedeniyle, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim'i Dr. Adil Özyalkın ile birlikte "Kansersiz Yaşam" adlı sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Proje kapsamında, 30-69 yaş arasındaki kadınlara Rahim Ağzı Kanseri, 40-69 yaş arasında ki kadınlara meme kanseri taraması (MAMOGRAFİ),50 – 74 yaş aralığındaki kadınlara da Kolon Kanseri taraması yapılacağını aktaran Sakallılar, 25 Şubat – 8 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Kansersiz Yaşam" sosyal sorumluluk projesinini, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle de Arapköy ve Çatalköy kadınlarına armağan ettiklerini, Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde gerçekleşecek olan taramaların ücretsiz olarak randevu ile yapılacağını kaydetti.

Kanser kayıt ve tarama tetkiklerini yaptırmak için kadınların bağlı oldukları Belediye veya muhtarlıkta Tarama Kayıt Formu doldurmaları gerektiğini ifade eden Sakallılar, kayıtların en geç 5 Mart Salı gününe kadar yapılması gerektiğini bildirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.