SAĞLIK
okuma süresi: 3 dak.

Böbreklere zarar veren 7 popüler besin

Böbreklere zarar veren 7 popüler besin

İdrar yoluyla atıkları uzaklaştırmak, hormon üretmek, kanınızdaki toksinleri ve ekstra sıvıyı filtrelemekle yükümlü olan böbreklerimize iyi bakmalı ve onları sağlıklı tutmalıyız. Bazı yiyecekler böbreklerimize zarar verebilir.

Yayın Tarihi: 11/11/19 18:58
okuma süresi: 3 dak.
Böbreklere zarar veren 7 popüler besin
A- A A+
Böbrekler vücudunuzda çok önemli bir rol oynar. İdrar yoluyla atıkları uzaklaştırmak, hormon üretmek, kanınızdaki toksinleri ve ekstra sıvıyı filtrelemekle yükümlüdürler.

Bu nedenle böbreklerinize iyi bakmalı ve onları sağlıklı tutmaya çalışmalısınız. Ne yazık ki, bazı yiyecekler onlara zarar verebilir.

İşte çok fazla yediğiniz de böbreklere zarar veren 7 popüler besin.

AVOKADO

Avokado son yıllarda popüler besin listesinde yerini almaya başladı. Ancak çok fazla avokado tüketirseniz ve özellikle böbrek hastalığınız varsa bu durum tehlikeli olabilir. Bunun nedeni, bu meyvenin çok yüksek bir potasyum seviyesinde sahip olmasıdır.Vücudumuzun bu minerale de ihtiyacı vardır ancak çok fazla potasyum vücutta kramp ve düzensiz ritim bozukluğu yaratabilir.

ET

Çok fazla et yemek böbrek sorunlarına neden olabilir, çünkü hayvan proteinlerinin metabolize edilmesi çok zor olabilir. Hayvansal proteinler yönünden zengin bir diyet de böbrek taşlarının gelişmesine yol açabilir. Et, böbrek taşlarının sık görülen nedenlerinden biri olan ürik asit üretimini uyaran yüksek miktarda pürine sahiptir. Bunun yerine daha fazla sebze ve fındık yiyebilir ve vücudunuzun ihtiyacı olan proteinleri almaya devam edebilirsiniz.

TUZ

Sağlıklı bir diyet maksimum 2300 mg sodyum içermelidir (yaklaşık bir çay kaşığı tuz). Eğer çok fazla tuz tüketirseniz böbreklerinize zarar verebilir, yüksek tansiyona neden olabilir. Böbreklerinizi sağlıklı tutmak için tuz yerine yiyeceklerinize baharatlar ve otlar ekleyebilirsiniz.

MUZ

Böbrek sorunlarınız olduğundan şüpheleniyorsanız, sağlıklı kalmak için iyi beslenme ve doğru beslenme gereklidir. Bu da, muz gibi bazı yiyeceklerin tüketimini sınırlamak anlamına gelir, çünkü böbrekleri düzgün çalışmayanlar için zararlı olabilecek çok yüksek bir potasyum seviyesine sahiptirler

Süt ürünleri vitamin ve besinler açısından zengin olmasına rağmen, çok fazla süt, yoğurt ve peynir yarardan çok zarar verebilir. Bu da böbreklerde stres yaratabilecek yiyeceklerde bulunan fosforun yüksek olması nedeniyle olabilir .

TAM BUĞDAY EKMEĞI

Tam buğday ekmeği sağlıklı ve besleyicidir, ancak büyük miktarlarda yenildiğin de, özellikle böbrek sorunları olan kişilerde böbreklere daha fazla zarar verebilir. Bunun nedeni, bu ekmek tipine dahil olan yüksek miktarda fosfor ve potasyum içermesidir.

PORTAKAL VE PORTAKAL SUYU

Portakal ve portakal suyunun kalorisi düşük ve C vitamini bakımından zengin olsa da, yüksek oranda potasyum içerirler . Bir orta portakal, 240 mg potasyum sağlar ve bir bardak portakal suyu, yaklaşık 470 mg içerebilir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.