GURME
okuma süresi: 5 dak.

Yolculuk sırasında tüketmemeniz gereken gıdalar

Yolculuk sırasında tüketmemeniz gereken gıdalar

Beslenmede yapılan birtakım hatalar, kötü bir yolculuk geçirmeye, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi fiziksel zorluklar yaşamaya neden olabiliyor. Elbette her insanın bünyesi farklıdır ve her gıda herkeste aynı etkiyi yapmaz. Ancak genel olarak yolculukta rahatsız edecek gıdalarla sizler için sıraladık. Eminiz ki bu gıdaların tüketimine dikkat ettiğinizde, yolculuklarınız daha güzel geçecek. İşte size yolculukta tüketmemeniz gereken yiyecekler...

Yayın Tarihi: 20/11/17 08:10
okuma süresi: 5 dak.
Yolculuk sırasında tüketmemeniz gereken gıdalar
A- A A+
Beslenmede yapılan birtakım hatalar, kötü bir yolculuk geçirmeye, mide bulantısı ve baş dönmesi gibi fiziksel zorluklar yaşamaya neden olabiliyor. Elbette her insanın bünyesi farklıdır ve her gıda herkeste aynı etkiyi yapmaz. Ancak genel olarak yolculukta rahatsız edecek gıdalarla sizler için sıraladık. Eminiz ki bu gıdaların tüketimine dikkat ettiğinizde, yolculuklarınız daha güzel geçecek. İşte size yolculukta tüketmemeniz gereken yiyecekler…


FAST FOOD

Listenin ilk sırasında fast food grubunda yer alan besinler var. Bu tarz beslenmek normalde de çok sağlıklı değil. Ancak yolculuk esnasında oldukça tercih edilen bir tüketim olabilmekte. Çünkü hızlı ve kolay atıştırmalıklardan oluşmaktadır. Ancak fast food grubunda yer alan et-tavuk gibi besinler yolculukta sakıncalı durumlara sebebiyet verebilir. Mide sorunları boy gösterebilir ve mide karışması denilen bulantı şeklinde rahatsızlıklar yaşanabilir.

Bu nedenle yolculukta hızlı ve kolay olsun diye bu grup besinleri tüketmek çok uygun değildir. Sağlıklı beslenmeye her zaman vakit ayırmak gerekir. Yolculukta diğer işlere zaman ayırmalıyım, hızlı ve kolay olsun zaman kaybetmeyeyim gibi düşüncelerle yapılan yanlış beslenmeler, yolculuğu oldukça sancılı bir hale dönüştürebilir.

SÜT

Süt normal şartlarda oldukça faydalıdır ve tüketilmesi de her zaman önerilir. Ancak yolculuk esnasında süt tüketmek çok da uygun değildir. Çünkü süt, bazı bireyler için sakıncalı sonuçlar oluşturabiliyor. Gaz yapıcı olma özelliği bağırsaklarda hareketlenmelere yol açabilir ve bu tür bir rahatsızlık yolculuk için hiç de uygun değil. Aynı zamanda bağırsak rahatsızlığıyla birlikte mide bulantısına da neden olabilmektedir. Bu nedenle süt tüketiminde oldukça dikkatli davranmak ve hatta mümkünse yolculukta süt tüketmekten kaçınmak gerekir.

FASULYE

Yolculukta tüketilmemesi gereken gıdalar arasında fasulye ve türevleri de var. Yola çıkmadan evvel ya da yemek molalarında tercih edilmezse yolcular için daha iyi olacaktır. Çünkü fasulye ve türevlerinin gaz ile ilgili oldukça fazla etkiye sahip olduğu hemen hemen herkes tarafından bilinmekte. Bu nedenle hem sağlıklı hem de huzurlu yolculuklar için fasulye tüketimine dikkat etmekte fayda var.

ELMA

Listede elma görünce şaşırdığınızı tahmin edebiliyoruz. Ancak şaşırmayın zira oldukça sağlıklı bir besin olan elma yolculuk için pek uygun olmayabilir. Çünkü elmada yer alan lifler yolculukta size sıkıntı verebilir. Elmada bulunan lifler nedeniyle bu besini sindirmek zordur. Sindirmede zorluk yaşanması yolculukta asla istenmeyen bir durumdur. Ayrıca sindirmede yaşanan zorluk sebebi ile gaz oluşumu meydana gelebilir ve vücutta şişmeler görülebilir. Bu nedenle elma tüketiminde de dikkatli olmakta fayda vardır.

PATATES KIZARTMASI

Patates kızartması normal zamanlarda pek çok kişi tarafından geri çevrilmesi zor bir besin. Ancak yolculuk söz konusu olduğunda bu besini reddetmenizde büyük yarar var. Patates kızartması ve buna benzer kızartılmış yiyecekler, içinde bulunan yağ sebebi ile mide yanmalarına neden olabilir.

Aynı zamanda bu besin sodyum açısından oldukça zengindir ve bu da vücutta sıvı çekilmesine neden olabilir. Vücutta sıvı çekilmesi yaşandığında şişmeler meydana gelebilir ve bu da yolculukta sizi oldukça rahatsız edecek bir durumdur.

BROKOLİ

Brokoli mi dediğinizi duyar gibiyiz. Brokoli oldukça sağlıklı bir besindir ve tüketilmesi her daim önerilir. Ancak sağlıklı yapısının arkasında gaz yapıcı bir özellik taşımaktadır. Bu özelliği ile de size yolculuğu zehir edebilir. Brokoli ile birlikte lahana, karnabahar gibi sebzeler de aynı işleve sahiptir. Bu nedenle yolculukta bu besinlerden uzak durmakta fayda vardır.

SAKIZ

Yolculukta sıklıkla tüketilen sakız aslında yolculukta uzak durulması gerekenlerin arasında yer alır. Çünkü sakız çiğnerken vücuda hava girişi olmasına izin verilir. Bu hava girişi vücutta şişmelere yol açabilir ve yolculuğun en korkulan kabusuna yani gaz problemine neden olabilir. Genelde ferahlatıcı etkisi olduğu düşünülür ve yolculukta sakız tercih edilir. Ancak nefesinizi ferahlatmak için naneli şeker tercih edebilir, bu sayede sakızdan uzak durabilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.