GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Otelin lağımı yine denize aktı, dışkılar karaya vurdu...

Otelin lağımı yine denize aktı, dışkılar karaya vurdu...

Gözde turizm bölgesi olan Girne'de artık denize girilemiyor. Milyonlar harcanarak yapılan otellerin denize boşaltılan kanalizasyonları nedeniyle kıyıya vuran insan dışkıları bölge sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Yayın Tarihi: 07/09/17 09:17
okuma süresi: 3 dak.
Otelin lağımı yine denize aktı, dışkılar karaya vurdu...
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Gözde turizm bölgesi olan Girne'de artık denize girilemiyor. Milyonlar harcanarak yapılan otellerin denize boşaltılan kanalizasyonları nedeniyle kıyıya vuran insan dışkıları bölgede kalan vatandaşların tepkisine neden oluyor. Denize boşaltılan kanalizasyon suları nedeniyle dışkılar karaya vururken, vatandaşlar ise görüntülerin altına yaptıkları yorumlarda artık bölgede denize giremediklerini söyledi.

Dün sosyal medyada paylaşılan görüntülerde daha önce kaçak bir şekilde yaptığı iskele ile gündeme gelen Rocks Otel'in kıyısında bulunduğu denizin insan dışkısıyla dolduğu görülüyor.

Kanalizasyon sularının denize akıtılması ve sahillerin insan dışkısıyla dolmasının hem turizm hem de insan sağlığına düşmanlık anlamına geldiğini belirten vatandaşlar, kanun tanımaz tavrı ile gündeme gelen Rocks Otel'in doğa düşmanlığı yaptığını ifade etti.

Rocks Otel, yılın başında kanun tanımaz tavrı ile Girne Kaymakamlığı ve Limanlar Dairesi'nden izin almaksızın denize iskele yapımına başlamıştı.

Devlet kurumlarının sorumluluk alanı içerisindeki iskele yapımı ile ilgili günlerce yayın yapan Kıbrıs Postası'na konuşan yetkililer ise bu tip yapılara devletin göz yumduğunu söylemişti.

Doğa düşmanlığı ile gündeme gelen Rock Otel iskele inşaatına pervasızca devam ederken yine Kıbrıs Postası'na konuşan Avukat Talat Kürşat, deniz taşıtlarının yaklaşması ve bağlanması için yapılan iskeleler ile denize girmek amacıyla yapılan iskelelerin farklı yasalara bağlı olduğuna dikkat çekerek; kaymakamlığın izni olmaksızın iskele yapılamayacağını, bunun 28/1996 sayılı Sahilleri Koruma Yasası'na bağlı olduğunu ifade etmişti.

İşte hem insan sağlığına hem de turizme büyük darbe vuran 'dışkı skandalının' görüntüleri:

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.