GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Güngördü: "Meslek örgütlerinin çatısı altına girilmeli"

Güngördü: "Meslek örgütlerinin çatısı altına girilmeli"

Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliğini ziyaretinde konuştu.

Yayın Tarihi: 25/05/18 16:37
okuma süresi: 3 dak.
Güngördü: "Meslek örgütlerinin çatısı altına girilmeli"
A- A A+
Girne Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliğini (KTİMB) ziyaret etti. Nidai Güngördü, inşaat işiyle uğraşanların meslek örgütlerinin çatısı altına girmesi gerektiğine dikkat çekerek, Girne'de kayıt dışı konusunda büyük sorun olmadığını ifade etti.KTİMB Asbaşkanı Meriç Erülkü ise belediye ile geçmişte olabildiğince eşgüdüm içinde çalıştıklarını kaydetti.

ERÜLKÜ: GÜNGÖRDÜ AÇIK ARA ÖNDE

KTİMB Asbaşkanı Meriç Erülkü ise belediye ile geçmişte olabildiğince eşgüdüm içinde çalıştıklarını belirterek, inşaat izinlerinin daha hızlı verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Meriç Erülkü, imar planı planı olmadığı dönemde emirnamelerle yönetilen kentte dengesiz yapılaşmadan dolayı yeşil alanların azaldığına işaret ederek, önlem alınmadan çok katlara verilen izinlerden dolayı sorun yaşandığını dile getirdi. İzinlendirilmeyen ve anayasaya aykırı inşaatlarla ilgili önlem alınması gerektiğini anlatan Erülkü, sahillerin korunup, halkın ulaşımının engellenmemesi gerektiğini kaydetti. Erülkü, bağımsız aday Güngördü'nün açık ara önde olduğunu belirterek, yeni dönemde beraber çalışmak istediğini ifade etti.

GÜNGÖRDÜ: YAPI DENETİMİNDE İŞBİRLİĞİ YAPILMALI

Nidai Güngördü ziyarette yaptığı konuşmada, kıyılarla ilgili verilen izinlerde belediyeye haber verilmediğini belirterek, bu konuda sürece mutlaka belediyenin dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Güngördü, ilgili dairelerin dijital ortama geçmesi durumunda inşaat izinlerinin hızlı bir şekilde verileceğinin altını çizdi. Güngördü, inşaat işiyle uğraşanların meslek örgütlerinin çatısı altına girmesi gerektiğine dikkat çekerek, Girne'de kayıt dışı konusunda büyük sorun olmadığını ifade etti. Nidai Güngördü, birliğin Girne-Çatalköyİmar Planı sürecinde birliğin katkıda bulunduğunu belirterek, plana geçilmesi konusunda kendilerine yardımcı olunduğunu ifade etti. Yapı denetimi konusunda çalışmaların geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Güngördü, bina projesinin başından sonuna kadar belediye ile projenin mimarla mühendislerinin işbirliği içinde olması gerektiğini savundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.