GİRNE
okuma süresi: 9 dak.

Güngördü, yeni döneme yeni projelerle hazır

Güngördü, yeni döneme yeni projelerle hazır

Girne'nin en büyük sorunu plansız yapılaşmanın önüne geçecek, 27 yıl önce hayata geçmesi gereken Girne - Çatalköy İmar Planı'yla kentteki yapılaşmayı disipline edecek, kentin kaderini değiştirecek bir adıma öncülük eden Girne Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı, yeni döneme çok daha iyi projelerle hazır olduklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 22/06/18 07:30
okuma süresi: 9 dak.
Güngördü, yeni döneme yeni projelerle hazır
A- A A+

  • Geçmiş dönemde kaldırımdan asfalta, asbestli ve paslı su boru hattından, yağmur suyu drenaj hattına altyapıya ciddi yatırım yaptık. Belediyemiz ilk Sanat Galerisi'ni halkın kullanımına açtı. Kente Hayvan Barınağı kazandırdık. Kent Müzesi ve içerisinde oluşturulacak kütüphane için işlemler tamamlandı.

Yerel Seçimlere sayılı saatler kala, belediye başkan adayları halkı projeleriyle ilgili bilgilendirmeye devam ediyor. Kıbrıs Postasına konuşan Girne Belediye Başkanı ve Bağımsız Belediye Başkan Adayı Nidai Güngördü, gelecek ile ilgili projelerini anlattı.

2014 yılında yerel seçimleri yüzde 46 oy alarak kazanan Güngördü, bu seçimlerde de iddialı.

Güngördü, "Halkımızı yanımıza aldık daha da Güzel bir Girne için yolumuza devam edeceğiz" dedi. 27 yıl önce hayata geçmesi gereken Girne- Çatalköy İmar Planı'yla kentteki yapılaşmayı disipline edecek, kentin kaderini değiştirecek bir adıma öncülük eden, kentin yoğun nüfus artışıyla en büyük sorunlarından trafik sıkışıklıkları için, ülkede tek Ulaşım Master Planı hazırlayan ve uygulatmaya başlayan Güngördü, geçmiş dönemde altyapıya ciddi yatırım yaptıklarını, gelecek dönemde daha görünür projelerle kentte büyük bir değişim yaratmaya hazır olduklarını söyledi. Kente ve belediyeye bağlı köylerde toplamda 24 bin ton asfalt, 22 kilometre asbestli, paslı boru hattı değişimi, 11 km yeni kaldırımla alt yapıya büyük yatırım yapıldı.

Kent Kurultayı, Sanat Galerisi, Kent Heykelleri, Hayvan Barınağı, Oda Tiyatrosu, 7 adet yeni park, Zeytinlik Köy Evi, Danışma ve Destek Merkezi, Karaoğlanoğlu Halk Plajı'yla dört yıla büyük işler başaran Güngördü, "Şimdi sıra, daha da güzel projelerde kent yaşamını değiştirecek projelere devam etmek var. Halkımızı da yanımıza alarak daha kaliteli bir yaşam için çok çalışacağız" dedi.

KORDONBOYU'NUN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK

Nidai Güngördü, turistik ve güzide kent Girne'nin prestijini artıracak, Girne Kordonboyu Düzenleme Projesi'ni hazırladıklarını, projenin Girne Kordonboyu üzerinde, Dome Hotel ve liman mendireği başlangıcı arasında kalan yürüyüş ve dinlenme alanında yer aldığını söyledi. Güngördü, Kordonboyu'nun mevcut görünümünü tamamen değiştirmek ve kentin prestijini artırmak amacı ile sade ve çağdaş bir anlayışla hazırlanan projede, seyir terasları, meydan, sahil yolu, iskele, büfe, satış birimleri, yürüyüş yolu, çevre düzenleme altyapı ve peyzaj tasarımı bulunduğunu söyledi. Güngördü, projeyle ilgili halka açık toplantı yaparak konuyla ilgili bir danışma toplantısı yaptıklarını hatırlattı. Güngördü, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından bu proje için en kısa sürede adım atılacağının altını çizdi.

OZANKÖY'E SOSYAL AKTİVİTE MERKEZİ

Göreve geldikleri 2014 yılında söz verdikleri gibi Ozanköy'de bir kültür ve aktivite merkezi oluşturmak amacıyla girişimlerde bulunduklarını da ifade eden Güngördü, talepleri sonucunda Girne Belediyesi ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı arasında, bakanlık bünyesinde bulunan ve Ozanköy'de kullanımda olmayan eski ilkokulun belediyeye verilmesi için protokol imzalandığını hatırlattı. Güngördü, Ozanköy Sosyal Aktivite ve Kültür Merkezi'nin projesinin hazırlandığını, girişimlerin başlatıldığını, projenin ihale aşamasına geldiğini ve önümüzdeki süreçte bu bölgede çocuk, genç ve yetişkinlerin kültürel ve sanatsal eğitimler alabileceği ve aktiviteler yapabileceği bir merkezin kısa sürede hayata geçirileceğini işaret etti.

KENT MÜZESİ İÇİN START VERİLDİ

Güngördü, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri (KTBK) kullanımındaki askeri karargah binasının kamu yararına kullanılması ve çağdaş kentlerde olduğu gibi turizm kenti Girne'de bir kent müzesi oluşturulması için girişimde bulunduklarına dikkat çekti. Kuzey Kıbrıs'ta bir ilki gerçekleştirerek Kent Müzesi Çalıştayı yapıldığını, bu karar doğrultusunda girişimleriyle KTBK ile anlaşarak, tarihi binanın kent müzesi olması için protokol imzaladıklarını kaydetti. Güngördü, binanın Girne Belediyesi'ne devrinin sağlanmasıyla birlikte, işinde uzman kişilerle yapılan istişare toplantıları sonucunda Kent Müzesi için çalışmaların proje yapım aşamasına geldiğini söyledi.
Güngördü, kent müzesinin kentin ve kent yaşamının tarihsel sürecini ortaya koyacak modern ve interaktif bir müze olacağını kaydetti.

KARAKIZ BÖLGESİ'NE SOSYAL AKTİVİTE ALANI

Kentin en değerli noktalarında bulunan, kentte kültür ve sanatın kalbinin attığı Amfi Tiyatro'nun hemen yanındaki, belediyeye ait atölye binalarının taşınması aşamasının sonuna geldiğini ifade eden Güngördü, bu binalar ve yanındaki eski salhane binasının restore edilerek Sosyal Aktivite Merkezi'ne dönüştürülmesi için de projeleri olduğunu belirtti. Güngördü, bölgede temizlik çalışması yapıldığını ve gerekli işlemlerin başlatıldığını da ifade ederek, önümüzdeki kısa süre içerisinde burada da çocuk, ergen, yetişkin ve engelli bireylerin sosyal, kültürel, sanatsal aktivitelerde bulunabileceği, ailelerin çocuklarıyla birlikte kültür ve sanatla iç içe zaman geçirebileceği bir merkezle kent yaşamına önemli bir katkı sağlanacağının altını çizdi.

ARITMA TESİSİNİN KAPASİTESİ ARTIRILACAK

Girne Atıksu Arıtma Tesisi'nin kapasitesinin 15 bin kişi/gün'den 80 bin kişi/güne'e çıkarılması için proje çalışması yaptıklarına dikkat çeken Güngördü, arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılması ve denize deşarj edilen suyun kalitesinin artırılması için 2 milyon TL'lik bir ihaleye çıktıklarını kısa bir süre içerisinde de kentin arıtma sorununun bir ölçüde çözüleceğini belirtti. 80 bin kişi/güne'e göre hazırlanan projenin ise devlet desteğiyle hayata geçirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

HAYVAN BARINAĞININ İKİNCİ ETABINA BAŞLANACAK

Girne Çevre Yolu'nun güneyinde aşağı Karaman bölgesinde yer alan Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi'nin tamamlanan ve hizmete açılan birinci etabının ardından barınağın ikinci etabının yapımına başlanacağını ifade eden Güngördü, "Satın alma sahiplen" sloganıyla hayata geçen barınakta şu anda 30 köpek bulunduğunu köpeklerin hızla sahiplendirildiğini ve bunun çok sevindirici olduğunu söyledi. Barınağın 480 hayvan kapasitesine çıkarılmasının planlandığını kaydetti.

KALE ARKASI PROJESİ

Göreve geldiklerinde, ülkenin en önemli tarihi yapılarından Girne Kalesi'nin arkasında çevre temizliğinden sonra bölgede düzenleme ve aydınlatma çalışmaları yaptıklarını, kentte karanlık noktaları aydınlığa kavuşturarak suçları önlemeyi amaçladıklarını ve bu güzide yerin daha iyi bir noktaya taşınması adına çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Güngördü, Kale arkası projesiyle bölgenin yeni bir çehre kazanacağının altını çizdi. Geçmiş dönemde başlatılan ve Girne Halk Evi Halı Sahalarının da çökmesine neden olan doğal yamacın yeniden düzenlenme projesi ihale edilerek birinci etabı tamamlandı ve yamaçtaki toprak kayması önlendi. Önümüzdeki dönemde de projeleri hazırlanan Kale Arkası Düzenleme Projesi ikinci etabı tamamlanarak çevre düzenlenmesi tamamlanmış olacak.

ŞEHRİ NEFES ALDIRACAK KENT PARKI

Girne'de yapılaşmanın artmasıyla birlikte, kent gürültüsünden, karmaşasından uzaklaşmaya imkan sağlayacak, insanların doğa ile iç içe zaman geçireceği bir şehir parkı projeleri olduğunu da ifade eden Güngördü, Girne'ye büyük bir park ve rekreasyon alanı yapımı için devlet arazisine ihtiyaç duyduklarını söyledi. Ayrıca, Tenis Kortları Bölgesinde yeşil alan projesi hazırlanarak projenin şartnamesinin hazırlandığına dikkat çeken Güngördü, 15 dönüm alan içerisinde projenin hayata geçirileceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.