GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

"Esaretten Özgürlüğe" Girne'de sahnelenecek

"Esaretten Özgürlüğe" Girne'de sahnelenecek

8'nci Girne Kültür ve Sanat Günleri kapsamında "Esaretten Özgürlüğe" isimli tiyatro oyunu yarın akşam Girne Amfi Tiyatroda sahnelenecek.

Yayın Tarihi: 30/07/18 11:37
okuma süresi: 3 dak.
"Esaretten Özgürlüğe" Girne'de sahnelenecek
A- A A+
Girne Belediyesi tarafından 8'ncisi düzenlenen Girne Kültür ve Sanat Günleri kapsamında, Tiyatro AŞHK tarafından sahnelenecek "Esaretten Özgürlüğe" isimli tiyatro oyunuyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Girne Belediyesi Sanat Galerisi'nde yapılan basın toplantısına Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Tiyatro oyuncusu Hüseyin Köroğlu ve Şenay Saçbüker ile Piyano Sanatçısı Yılım Ceceloğlu katılarak, birer konuşma yaptı. Mustafa Kemal Atatürk ve Türk halkının Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulma aşamasında verdikleri mücadelenin anlatıldığı oyun, yarın akşam saat 21:00'da Girne Amfi Tiyatro'da sahnelenecek.

GÜNGÖRDÜ: FESTİVAL PROGRAMI ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü toplantıda yaptığı konuşmada, Girne Kültür ve Sanat Günleri'nin ikinci etkinlik olan tiyatro oyunu ile devam edeceğini belirterek, tiyatro etkinliğini Kıbrıslı bir sanatçıyla yapmanın ve izleyicilerle buluşturmanın önemine dikkat çekti.

Nidai Güngördü, yerel yönetimler seçimi nedeniyle kesintiye uğrayan Girne Kültür ve Sanat Günleri'nin Ekim ayına kadar süreceğini ve programın önümüzdeki günlerde açıklanacağını kaydetti.

KÖROĞLU: SANATLA ÜLKEMİZİ TANITABİLİRİZ

Tiyatro AŞHK'ın kurucusu ve sanat yönetmeni Hüseyin Köroğlu da, Girne Kültür ve Sanat Günleri'nde "Kanatsız Güvercinler" isimli tiyatro oyununun ardından "Esaretten Özgürlüğe" isimli ikinci oyunla izleyicinin karşısına çıkacağını hatırlattı. Hüseyin Köroğlu, oyunda şarkılar, türküler ve askerlerin yazdığı mektuplar olduğunu belirterek, oyunda ayrıca Kıbrıslı Türklerin Kurtuluş Savaşında nasıl görev aldığının anlatıldığını ifade etti. Mağusadaki dünyaca ünlü Tiyatro oyununun yapıldığı Otello Kalesi'nin bir KKTC kuracak kadar önemli olduğuna işaret eden Köroğlu, sanatın büyülü gücünü kullanarak, ülkenin tanıtılabileceğini kaydetti.

SAÇBÜKER: TİYATRO AŞHK İKİ ÜLKE ARASINDA KÖPRÜ OLDU

Tiyatro AŞHK'ın kurucusu Şenay Saçbüker ise 6 yıl önce ilk kez KKTC'de ardından Türkiye'de kurulan Tiyatro AŞHK'ın iki ülke arasında karşılıklı kültür alışverişi yapılan bir köprü görevi üstlendiğini söyledi. Şenay Saçbüker, Türkiye Cumhuriyetinin hangi koşullarda kurulduğunu anlatan tiyatro oyununu herkesin izlemesini tavsiye etti.

CECELOĞLU: DUYGULARIMI PİYANO ÇALARAK ANLATACAĞIM

Tiyatro oyununa piyano çalarak eşlik edecek Yılım Ceceloğlu da, cumhuriyet kadını olarak böyle bir tiyatro oyununda görev almanın kendisini gururlandırdığına işaret ederek, duygularını parmaklarıyla anlatacağına vurgu yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.