GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne'deki FETÖ operasyonunda 3 tutuklama

Girne’deki FETÖ operasyonunda 3 tutuklama

Girne Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri ile Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı, Özel Soruşturma Ekibi'nin birlikte düzenlediği operasyonda yasa dışı terör örgütüne üye olduğu tespit edilen 3 kişi tutuklandı

Yayın Tarihi: 12/09/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Girne’deki FETÖ operasyonunda 3 tutuklama
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri gelen bir ihbar üzerine önceki gün Girne'de bir eve operasyon düzenledi. Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Özel Soruşturma Ekibi'nin de dahil olduğu operasyonda Fethullah Gülen'in yazarı olduğu 1 adet kitap ve yasa dışı FETÖ PDY terör örgütünün propagandası niteliğinde 1 adet CD ele geçirildi. Polis ekipleri Mehmet Bayram, Furkan Tekedereli ve Mayıs ayında "Cinsel saldırı" suçundan tutuklanıp teminata bağlanarak serbest bırakılan Abdurrahman Tanrıverdi'yi tutukladı. Zanlılar dün yürütülen soruşturma kapsamında tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkeme, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın salimen yürütülebilmesi maksadı ile zanlılar Mehmet Bayram, Furkan Tekedereli ve Abdurrahman Tanrıverdi'nin 3 gün poliste tutuklu kalmasına karar verdi. Zanlı Tanrıverdi'nin geçtiğimiz mayıs ayında ise "Cinsel saldırı" suçlaması ile tutuklanıp teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORLAR

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Namık Kemal Baz mahkemede verdiği ifadesinde, zanlıların 10 Eylül tarihinde Girne'de düzenlenen operasyon sonucu yakalandıklarını anlattı.

Zanlılar Mehmet Bayram, Abdurrahman Tanrıverdi ve Furkan Tekedereli'nin evlerinde arama yapıldığını söyleyen Baz, aramada Fetullah Gülen'in yazdığı 1 adet kitap, örgütü anlatan ve örgüt propagandasına yönelik CD ele geçirildiğini kaydetti.

Polis çavuşu Namık Kemal Baz, zanlıların sözlü beyanda bulunduklarını, ancak ifade vermediklerini belirtirken, suçla bir bağlantılarının olmadığını iddia ettiklerini söyledi.

Evde yapılan aramada tespit edilen dizüstü bilgisayar ve elektronik cihazların incelenmek üzere emare alındığını belirten Baz, zanlıların soruşturma amaçlı 3'er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

TANRIVERDİ "CİNSEL SALDIRI" SUÇLAMASI İLE TUTUKLANMIŞTI

Zanlı Abdurrahman Tanrıverdi 2018 yılı Mayıs ayı sonunda, Ramazan ayı içerisinde kaldırımda yürüyen bir kadının kalçasını sıktığı gerekçesi ile yapılan şikayet üzerine kamera görüntülerinden tespit edilerek tutuklanmıştı. 22 yaşındaki üniversite öğrencisi zanlı Tanrıverdi, aleyhindeki soruşturmanın tamamlanmasının ardından mahkeme emri ile teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Zanlı 4 ay sonra bu kez yasa dışı terör örgütüne üye olmak suçlaması ile tutuklanarak yargıç karşısına çıkarıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.