GİRNE
okuma süresi: 5 dak.

Kahraman zabıta hırsızı kıskıvrak yakaladı!

Kahraman zabıta hırsızı kıskıvrak yakaladı!

Girne'de bulunan Ordu Pazarı'nda hırsızlık yapan bir şahıs, uzun süren kovalamaca sonucu, kahraman zabıta Özde Özdoğdu ve bölge halkı tarafından yakalanıp, etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

Yayın Tarihi: 30/09/18 09:10
okuma süresi: 5 dak.
Kahraman zabıta hırsızı kıskıvrak yakaladı!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Girne'de dün öğle saatlerinde aksiyon filmleri aratmayacak bir kovalamaca yaşandı. Ordu Pazarı'nda hırsızlık yapan alkollü ve asker oldukları iddia edilen bir grup şahıs, pazarda görevli olan memurun başına vurarak kaçmaya başladı. Kaçan şahıslardan biri, koştuğu sırada bölge esnafı tarafından yakalansa da kısa sürede esnafın elinden kurtularak kaçmaya devam etti. Bu sırada Girne Belediyesi zabıta görevlisi Özde Özdoğdu, Atatürk Caddesi üzerinde devriye yaptığı esnada, Ordu Pazarı önünde yaşanan kargaşayı görüp, Atilla Sokak'a doğru kaçan zanlının peşine düştü. Kovalamaca sırasında Atilla Sokak'ta bulunan Hasan Gırık'ın evine girmeye çalışan zanlı, zabıta görevlisi Özde Özdoğdu ve Özdoğdu'yu takip eden vatandaşlar tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

Zabıta Özdoğdu: "Yanlış parkı rapor ederken fiziki ve sözlü tacize uğruyoruz"

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası muhabirine konuşan kahraman zabıta Özde Özdoğdu, hem yaşananları anlattı hem de zabıtaların yaşadığı sorunlara değindi. "Şuan düşünüyorum da; yaptığım cesaret ne kadar doğru ne kadar yanlış" diyen Özdoğdu, zabıtaların elinde yeterli müdahale yetkisi olmadığından yakındı. Özdoğdu, zabıtalar olarak trafikte yanlış parkları rapor ederken bazen fiziki bazen de sözlü tacize maruz kaldıklarını söyledi.

"Zabıtaların polis gelene kadar tutuklama yetkisi olmalı"

Dün yaşanan olayda hırsızın arkasından koştuğunu ve hatta bir an için hırsızla yalnız ve yüz yüze kaldıklarını belirten Özdoğdu, "Üzerimde kendimi savunacak hiçbir şey yoktu. Zabıtaların da yasal olarak polis gelene kadar tutuklama yetkisi olması gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Zabıta bu gibi olaylara her gün karşı karşıya kalıyor"

Her gün limanda bankların üzerinde uyuyan insanları kaldırdıklarını belirten Özdoğdu, "Bu insanlardan birinin katil olduğunu, geçen gün gazeteden öğrendik. Biz bu insanlara karşı çok savunmasızız. Zabıta bu gibi olaylara her gün karşı karşıya kalıyor. İnanın aramızdan birine bir şey olması an meselesi" ifadelerinde bulundu.
Belediye Başkanı Güngördü: "Personelime teşekkür ediyorum"

Yaşanan olayla ilgili açıklamada bulunan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise kent yoğunluğunun artmasına paralel olarak belediyenin kent güvenliği için çalışmalarını arttırdığını kaydetti. Güngördü, iş yerlerine kamera takma zorunluluğu getirdiklerini ifade ederek, kentin karanlık noktasını aydınlatılması için de çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Belediyenin zabıta kadrosunu da genişleterek daha huzurlu ve daha güvenli bir kent için çalıştıklarını belirten Güngördü, dün yaşanan olaylar gibi halkın huzurunu kaçıran olayların yaşanmamasını temenni ettiklerini kaydetti. Güngördü, "Bu olayda sorumluluğunun bilinciyle, kendini tehlikeye atmak pahasına halkın yardımına koşan, polis ekiplerine yardımcı olan kadın personelime teşekkür ederim" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ev sahibi Gırık: "Yakaladığımız bu asker körkütük sarhoştu"

Öte yandan hırsızın kovalamaca sırasında girmeye çalıştığı evin sahibi Hasan Gırık, yaşanan olayı kişisel sosyal medya hesabı üzerinden anlattı. Gırık, yaşananları şöyle aktardı:

"Az önce yaşadığımız bir olay. Ordu pazarında hırsızlık yapan askerler görevlinin başına vurarak kaçtılar. Girne Belediyesi Zabıta ekipleri hırsızları kovalarken bir tanesi yaşamakta olduğum eve girmeye çalıştı. Sonuç olarak hırsızı büyük bir arbede sonucu etkisiz hale getirip yakaladık. Hırsızı cesurca kovalayıp peşini bırakmayan zabıta memuru bayanı ve çalışan tüm zabıta arkadaşlarımı tebrik ederim! Yakaladığımız bu asker körkütük sarhoştu. Olaya gelen inzibatların konuşmasından anladığımız askerlerin bugünkü 5'inci 6'ıncı hırsızlık vakasıymış. Daha geçen ay ayni mahallede yaşlı bir kadına tecavüz etmeye kalkan da askerlerdi bugün hırsızlık yapıp evime girmeye çalışanlar da onlar! Yeter artık! Birimizin başına daha kötü bir olay gelmeden Kolordu Komutanlığı'nın derhal hafta sonu asker izinlerini iptal etmesi gereklidir. Utanmadan bir de vatanı beklerim ben deyip küfür ederek üzerimize saldırıp elimizden kaçmaya çalıştı. Soruyorum körkütük sarhoş vatan beklememi olur?"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.