GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Ataser: "Girne'nin sorunu çarpık kentleşme"

Ataser: “Girne’nin sorunu çarpık kentleşme”

Alsancak Belediye Başkanı Ataser, Girne'yi vuran şiddetli yağışlarda meydana gelen su baskınlarının en büyük nedeninin kentteki çarpık yapılaşmadan kaynaklandığını söyledi.

Yayın Tarihi: 05/12/18 13:55
okuma süresi: 2 dak.
Ataser: “Girne’nin sorunu çarpık kentleşme”
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, etkili olan yağışlarla birlikte yaşanan sorunların nedenlerini Girne Postası'na değerlendirdi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, sağanak yağışların etkili olmasıyla birlikte Girne'nin yetersiz olan altyapı sorununun bir kez daha gözler önüne serildiğine dikkat çekerek, altyapı sorununu tetikleyen en büyük etkenlerden birinin çarpık yapılaşma olduğunu söyledi. Çarpık kentleşmenin gözden geçirilerek tedbirlerin alınması gerektiğini belirten Ataser, "Tedbirleri alırsak en azından sel baskını gibi olaylara erken müdahale edebiliriz" dedi.

"ALSANCAK İÇİN İMAR ÇALIŞMASI BAŞLATTIK"

Girne'de hem konut, hem nüfus, hem de araç sayısında artış olduğu dile getiren Ataser, "Sorunların çözümü için İmar Planı çok önemli. Girne için geç bile kalındı. Alsancak Belediyesi olarak İmar Çalışması başlattık. Her geçen gün çalışmamızın şekillenmesine göre hareket ediyoruz" diye konuştu.

Şiddetli yağışlar nedeniyle en büyük sıkıntıyı Hasan Uzun Petrol'ün bulunduğu bölgede yaşanan sel baskınında yaşadıklarını kaydeden Ataser, "Gerekli tedbirlerimizi aldık. Alsancak'ta önceki senelere nazaran büyük bir sıkıntımız olmadı" dedi.

"DÜZENSİZ ŞEKİLDE BÜYÜMENİN GETİRDİĞİ SORUNLARI YAŞIYORUZ"

Girne'nin merkezinde yaşanan su taşkınları ve kanalizasyon sularının yollara saçılmasıyla ilgili olarak ise Ataser şu sözleri kaydetti:

"Girne merkezinin böyle olacağı belliydi. Yapılaşmanı artması, araba ve trafik yoğunluğunu altyapı kaldırmıyor. Sadece sağanak yağışlarda gelen sorunlar değil hayatın genel akışında olan sorunlar bunlar. Girne'nin sorunu her geçen gün büyüyecektir. Düzensiz şekilde büyümenin getirdiği sorunları yaşıyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.