GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne Kadınlar Birliği Antalya'da

Girne Kadınlar Birliği Antalya’da

Girne Türk Kadınlar Birliği Başkanı Kutay, Mustafa Kemal Atatürk'ün en önemli devinimlerinden birinin kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi olduğunu söyledi. Kutay, "5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nün" ilan edilmesiyle kadınların özgürlük ve bağımsızlıklarına kavuştuklarını kaydetti.

Yayın Tarihi: 05/12/18 16:55
okuma süresi: 2 dak.
Girne Kadınlar Birliği Antalya’da
A- A A+

Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Girne Türk Kadınlar Birliği Başkanı Mübeccel Kutay, "5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü" ve Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 84'üncü yılı nedeniyle duygu ve düşüncelerini Girne Postası'na aktardı.

"ATATÜRK KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİRKEN AVRUPA'DA BÖYLE UYGULAMA YOKTU"

Türkiye'de 5 Aralık 1934'de Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınması nedeniyle Kadın hakları gününün kutlandığını hatırlatan Kutay, "Şunu belirtmek isterim. Mustafa Kemal Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiğinde Avrupa'da henüz böyle bir uygulama yoktu" dedi.

Kadınlara gerekli sevgi ve saygının gösterilmesi gerektiğine vurgu yapan Kutay, "Artık kadınlar öldürülmesin, şiddet uygulanmasın. 'Kadınlar baş tacıdır' diyen kişiler sözlerini unutup sokak ortasında kadına saldırmasın" ifadelerini kullandı.

"KADINLAR SİYASETTE DAHA FAZLA YER ALMALI"

Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesinin önemine değinen Kutay, KKTC siyasetinde daha fazla kadının yer alması gerektiğini de belirtti.

Antalya Kadınlar Birliği'nin davetiyle Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği üyeleriyle Antalya'ya gittiklerini de aktaran Kutay, "Türkiye'de her 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nde davet alıyoruz. Bu sene de Antalya Kadınlar Birliği'nin davetlisi olarak buradayız. Hava koşulları nedeniyle etkinlik yapamadık. Sadece kortej yürüyüşü yapabildik. Akşam da gala yemeği olacak. Etkinliğe katılan arkadaşlara plaketleri verilecek" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.