GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Ataser: "Çevreyolu için net bir tarih yok"

Ataser: "Çevreyolu için net bir tarih yok"

Alsancak-Lapta bölgesinin en büyük sorunlarının başında gelen trafik çilesi 2019 yılında da gündemdeki yerini koruyor.

Yayın Tarihi: 04/01/19 15:28
okuma süresi: 3 dak.
Ataser: "Çevreyolu için net bir tarih yok"
A- A A+
Girne Postası- Burcu Ece Yılmaz
  • Yıllardır bir türlü el atılamayan Lapta-Alsancak Çevre yolundaki trafik manzaraları geçen yıllarda olduğunu gibi aynen bu yıl da devam ederken, Girne Postası'na konuşan Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser "Çevre yolu için net bir tarih yok" diye konuştu.
  • Ataser, çift şeritli yol projesinin hayata geçirilmesi için ilgili birimlerle görüşmeler gerçekleştirdiklerini ancak gelinen belli bir aşama olmadığını söyledi.

"EĞER AŞAMA KAYDEDİLMEZSE SERT TEPKİ KOYARIZ"

Karayolları Dairesi'nin altyapı çalışması başlattığını söyleyen Ataser, "Tarih konusunda netlik ve detay yok. Çalışmalar sürüyor" dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan ile 'Çevre Yolu' projesi hakkında yaptıkları görüşmelerden de bahseden Ataser, "Sayın Atakan ile yaptığımız görüşmelerde 2019 yılı içinde bu işi yapacağını söyledi. Biz de kendisinin sözünü tutmasını bekliyoruz. Halkımızın bu çileye dayanacak gücü artık kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz Ekim ayında gerçekleştirdikleri yol eylemini de hatırlatan Ataser, projeyle ilgili aşama kaydedilmediği takdirde gereken tepkiyi ortaya koyacaklarını dile getirdi. Ataser "Bölge halkı bu konudaki tepkisini gayet medeni bir şekilde göstermişti. Biz de belediye olarak defalarca yardım önerimizi yaptık. Eğer bir aşama kaydedilmezse bu kez daha sert şekilde tepki koyarız" dedi.

EN BÜYÜK SORUN İLGİSİZLİK VE İSTİMLAK

Lapta-Alsancak arasındaki ana yol, gerek bölgedeki konut sayısının artması gerekse de turizm faaliyetlerinin çoğalması nedeniyle uzun zamandır bölge trafiğini kaldıramayacak durumda. 2011 yılından beri sürdürülen çabalara rağmen yeni proje ile ilgili bir arpa boyu yol alınamazken, proje de hayata geçirilemiyor. Bu problemlerin başında sık sık değişen hükümet ve buna bağlı bakanların ilgisizliği gösterilirken, bir diğer büyük sorun da bölgede bir türlü yapılamayan istimlak faaliyetleri olarak dikkat çekiyor.

Bölge halkı ise her sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığıyla ilgili tepkisini çeşitli platformlarda göstermeye devam ediyor. Bunun yanı sıra kitlesel eylemler de yapan bölge halkı en son 2018'in Ekim ayında, Alsancak ve Lapta Belediyeleri, projenin hayata geçmesi için 'Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil' sloganıyla yaptığı eyleme büyük katılım göstermiş ancak ardından yaşanan süreçte herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.