GİRNE
okuma süresi: 5 dak.

Psikolojik danışmanlar GAÜ öğrencileri ile buluştu

Psikolojik danışmanlar GAÜ öğrencileri ile buluştu

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü'nün gerçekleştirdiği," Psikolojik Danışmanlar Öğrenciler ile Buluşuyor" adlı seminer gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 12/01/19 13:36
okuma süresi: 5 dak.
Psikolojik danışmanlar GAÜ öğrencileri ile buluştu
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü'nün gerçekleştirdiği," Psikolojik Danışmanlar Öğrenciler ile Buluşuyor" adlı seminer, GAÜ Psikolojik Danışmanı Aysel Çeliktaşlar, Gestalt Terapi, Teori-Uygulama Psikolojik Danışmanı Ayten Özipek Avcı, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Madde Bağımlılığı Danışmanı Teyfike Tecel Hatipoğlu ve Psikolojik Danışmanlıkta Bireysel Girişimci Bilal Nadir Kel'in katılımlarıyla gerçekleşti.

GAÜ'den verilen bilgiye göre, seminerde, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğrencilerine bölümden mezun olduktan sonra ne gibi iş ve eğitim imkânlarının olduğu, bu imkanların nasıl değerlendirileceği ve bireysel danışma üzerine bilgiler verildi.

Prof. Dr. Şermin Külahoğlu seminerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğrencileri için yeni bilgiler katacağını ve sosyal anlamda gelişmek için, sosyal çevreyi geliştirmek için bir basamak olduğunu belirtti.

GAÜ Psikolojik Danışmanı Aysel Çeliktaşlar ise sunumunda, Psikolojik Danışmanların bir yılda okulda neler ile karşılaştığını, nelere yönelik yapılanmalar yapıldığını anlattı. Eğitim dönemi içinde eğitim planlarının hazırlanması, oryantasyon sürecinden, öğrencilere yönelik motivasyon, akran zorbalığı, özel eğitim ve sınava hazırlık ve okul öğretmenleri ile konsültasyon sürecinin nasıl ilerlediğini ve ne gibi zorluklar ile karşılaşıldığını anlattı. Okul Psikolojik Danışmanı olarak farklı bakış açılarıyla, alternatif fikirleri sunarak, aile desteğini de sağlayarak öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Gestalt Terapi, Teori-Uygulama Psikolojik Danışmanı Ayten Özipek Avcı konuşmasında, Gestalt terapide; bireyin iç dengesine ulaşması için farkındalıklarının keşfedilmesi gerektiğini ve parçaların birleştiğinde bütünden daha fazlasına ulaşacağını anlattı. Avcı, "Bizim alanımız sonsuz bilgi ile dolu ve tekrar yeni bilgiler doğmaya devam etmektedir. Gestalt tepari eğitimi de hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. Bunun için bu alana adım atan öğrenci arkadaşlarımızın kendilerini her zaman geliştirmeye açık olmaları gerekir." dedi.

Avcı son olarak, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik öğrencilerinin meslek hayatına atılmadan önce bir danışmana gitmelerini ve o ortamın farkına varmaları gerektiğini belirtti.

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Madde Bağımlılığı Danışmanı Teyfike Tecel Hatipoğlu, madde bağımlılığı ve uyuşturucu maddelerinin zararlarının yeterince anlaşılamadığını, birçok ailenin bu konu hakkında bilgisinin olmadığını ve maddelere ulaşımın çok kolay olduğuna değindi. Hatipoğlu; ailelerin bu maddeler hakkında bilgileri gerçekten çok az, bazılarının bu maddeleri görse bile ne olduklarını tam olarak bilmediğini söyledi. Bundan dolayı da çocuklarına erken müdahalede gecikebildiklerini belirtti. Hatipoğlu, Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu olarak madde bağımlılığıyla ilgili bilgilendirme seminerleri düzenlediklerini ve bu şekilde aileleri daha çok bilinçlendirmeyi planladıklarını anlattı. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünden mezun olduktan sonra ise madde bağımlılığı danışmanlığı alanında kendini geliştirmek isteyen danışman adaylarına, madde bağımlılığı danışmanlığının kolay olmadığını; fakat sonuçlarını görünce o anki mutluluğun ve huzurun paha biçilmez olduğundan bahsetti.

Son olarak Bireysel Girişimci Bilal Nadir Kel, bireyle psikolojik danışmanlık ve girişimcilik hakkında bilgiler verdi. GAÜ'den mezun olan Bilal Nadir Kel, "Bir kaç sene öncesine kadar bende sizler gibi aynı sıralarda oturup mezun olduktan sonra nasıl bir yol izlemeliyim konusunu düşünüyordum. Mezun olduktan sonra anladım ki, eğitimimi aldığım süre içinde aslında fark etmeden birçok şey öğrenmiş ve kendimi geliştirmiştim. Şimdi ise bu eğitimin de desteğiyle "Psikolojik Danışmanlıkta Bireysel Girişimcilik" alanıda "Danışmanlık Ofisimi" ve "Freud Akademi'yi " kurmuş bulunuyorum. Sizlerde eminim ki Psikolojik Danışmanlık bölümünün birçok alanında, eğitim sürecinizin sonunda kendinize en uygun süreci bulacaksınız." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.