GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Girne Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı

Girne Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı

Girne Belediyesi, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu'na (Dev-İş) bağlı Devrimci Genel İş Sendikası ile toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Yayın Tarihi: 31/05/19 13:43
okuma süresi: 3 dak.
Girne Belediyesi toplu iş sözleşmesi imzaladı
A- A A+
Girne Belediyesi ile Devrimci Genel-İş Sendikası arasında 2019-2020 dönemini kapsayacak toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmza törenine, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Hasan Felek, Devrimci Genel-İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit ve sendika işyeri temsilcileri katıldı.

GÜNGÖRDÜ: "SENDİKA İLE UYUM İÇİNDEYİZ"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye çalışanlarının örgütlü bulunduğu Devrimci Genel İş Sendikası ile uyum içinde olduklarını ifade ederek, bugünlere karşılıklı hakların korunması ve anlayış içinde gelindiğine vurgu yaptı. Nidai Güngördü, bir işyerinde sadece işveren veya işçinin mutlu olmasının yeterli olmadığını, karşılıklı memnuniyet durumunun da olması gerektiğine işaret etti. Güngördü, işveren ile işçi memnuniyetinin bulunduğu işyerinde verimliliğin arttığı, işlerin doğru ve düzgün yapıldığına dikkat çekti. Ekonomik açıdan zor bir dönemden geçilen bir dönemde yapılan iyileştirmelerin herkesi tam olarak memnun edemeyebileceğini aktaran Güngördü, risk ödeneği ve sağlık fonu gibi konularda iyilişetirme yapıldığını kaydetti. Güngördü, baremlerin sendikayla istişare içinde düzenlendiğini sözlerine ekledi.

NAŞİT: "SÖZLEŞMEDE İYİLEŞTİRMELER YAPILDI"

Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit ise 2019 -2020 dönemini kapsayan yeni toplu iş sözleşmesinde çalışanlara; risk ödeneği, sağlık ve 2011 sonrası istihdam edilenlerin haklarının ileriye götürülmesi konularında iyileştirmeler yapıldığını söyledi. Ömer Naşit, her sözleşmenin günün koşullarına göre düzenlendiğini belirterek, 1976 yılından beridir birlikte çalıştıkları Girne Belediyesi'nden memnun olduklarını ifade etti.

FELEK: "SÖZLEŞME GÜNÜN KOŞULLARINA GÖRE YAPILDI"

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Hasan Felek de ülkemizde ve dünyada ekonomik koşulların çalışanlar için kötüye gittiğini söyledi.

Hasan Felek, Türk parasının değer kaybettiğini ancak çalışanların kayıplarının tam olarak karşılanması kolay olmadığını belirterek, belediye idaresi ile birlikte günümüz kouşullarında en iyi sözleşmenin yapıldığını ifade etti. Felek, işyerinde yaşanan sorunların diyalog yolu tercih edilerek çözülebileceğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.