GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Altınların geriye kalanı bulunamadı

Altınların geriye kalanı bulunamadı

Girne'de meydana gelen kuyumcu soygununda çalınan altınlardan kayıp olduğu tespit edilen bir miktar altın ile altınların bulunduğu kırmızı renk çanta bulunamadı.

Yayın Tarihi: 09/06/19 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Altınların geriye kalanı bulunamadı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Girne'de bayramın 3'üncü günü meydana gelen kuyumcu soygununda İranlı şahıslar tarafından çalınıp Mağusa bölgesinde deniz kenarında bir araziye gömülen altınların aranmasına dün de devam edildi. Büyük bir bölümü önceki gün polis ekiplerinin yoğun uğraşları sonucu bulunan altınların kayıp olduğu tespit edilen kısmına ve altınların içinde saklı olduğu düşünülen kırmızı renkli çantaya dün yapılan aramalarda ulaşılamadı. Senak Gold & Diamond isimli iş yeri sahibi Gülesen Aksay'ı da koli bandı ile bağlayarak etkisiz hale getirip milyon TL değerindeki altınları çalan İranlı Jamshid Bagherpoor ve Mahdi Niazijengheshlagi'nin planlı bir şekilde işlediği kuyumcu soygunu ile ilgili önemli detaylar ortaya çıktı. Girne Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri ile Özel Harekat Müdürlüğü ekiplerinin kayıp altınlar ve çanta ile ilgili aramalarına bugün de devam edeceği öğrenildi.
Arazinin her metrekaresi arandı

Dün saat 16:00 sıralarında başlanan arama yaklaşık 3 saat sürdü. Polis kontrolünde korunan 500 metre karelik alanın her bir metrekaresi didik didik arandı. 3 dedektör yardımı ile ve her ihtimal değerlendirilerek yapılan armalar ne yazık ki sonuç vermedi.
Altınları gömdükleri çukurları önceden hazırladılar

Arazide önceki gün yapılan aramalarda altınların yanı sıra koli bantları ve kürek de bulundu. Polis altınların bulunduğu bölgeye koli bandı ile işaret konduğunu tespit ederken, dün de yapılan aramalarda benzeri ipuçlarına dikkat etti. Polis ayrıca İranlı şahısların altınları ve boş kutuları daha önceden kazıp hazırladığı ve yerlerini işaretlediği çukurlara gömdüğünü düşünüyor.
Sahte isimle otele kayıt yaptırdılar

Polis ekipleri bir yandan altınların bulunması için çalışmalarını sürdürürken, zanlılar ile ilgili ifade ve kamera kayıtları toplamaya devam ediyor. Yürütülen soruşturmada İranlı şahısların soygundan 1 gün önce Alsancak'ta River Side isimli otele sahte isimle kayıt yaptırdığı ve pasaport kayıtsız olarak otelde konakladıkları tespit edildi.
Ayrıca şahısların Girne'den Lefkoşa'ya otobüs ile Lefkoşa'dan Mağusa'ya ise taksi ile geldikleri ve Gülseren bölgesinde inip yürüyerek olay yerine gittikleri tespit edildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.