GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Girne'de deniz suyu temiz...

Girne'de deniz suyu temiz...

Sağlık Bakanlığı, Haziran ayına ait Deniz Suyu Analiz Raporu'nu açıkladı. Rapora göre Girne bölgesindeki deniz suyunun AB standartlarında olduğu tespit edildi.

Yayın Tarihi: 27/06/19 12:21
okuma süresi: 2 dak.
Girne'de deniz suyu temiz...
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Sağlık Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak denizlerden alınan numune neticesinde "E coli ve enterekok" tahlillerine göre; Alagadi Halk Plajı, Elexus Otel Plajı, Merit Park Otel Plajı, Ada Beach Otel Plajı, Escape Plajı, Sivil Savunma Halk Plajı, Merit Crystal Cove Otel Plajı, Maremonte Halk Plajı, Lapta Hotel Plajı ve Karşıyaka Sosyal Tesisleri Plajı'nda bakteriye rastlanmadı.

AB standartları temel alınarak yapılan "E coli ve enterokok" taramalarına göre Girne bölgesinde bulunan Acapulco Otel Plajı'nda 9, Cratos Otel Plajı'nda 4, Lord Palace Otel Plajı'nda 4, Oscar Otel Plajı'nda 9, Dome Otel Plajı'nda 9, Karaoğlanoğlu Halk Plajı'nda 9, Kervansaray Halk Plajı'nda 9, Denizkızı Otel Plajı'nda 23, Manolya Otel Plajı'nda 23, Camelot Beach Plajı'nda 23 oranında kolibalisi tespit edildi. AB standartlarına göre Girne kıyılarından alınan örneklerin "mükemmel kalite" derecesinde olduğu görülüyor…

AB standartlarına göre, kolibali bakteri ve enterokokta 100 ml altındaki sonuçların çok iyi, 100-200 ml arasının iyi; e.coli sonuçlarında ise 250 ml ve altının çok iyi; 250-500 ml arası iyi olarak değerlendiriliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.