GİRNE
okuma süresi: 4 dak.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi altyapı çalışması insan canını hiçe sayıyor!

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi altyapı çalışması insan canını hiçe sayıyor!

Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi ve sınır kapılarında yapılacak güvenlik artırıcı çalışmalara ilişkin fiber optik kablo döşenmesi için mevcut asfaltı keserek yol kenarlarında kazılan çukurlar ölüm tehlikesi saçıyor...

Yayın Tarihi: 28/10/19 11:01
okuma süresi: 4 dak.
Kent Güvenlik Yönetim Sistemi altyapı çalışması insan canını hiçe sayıyor!
A- A A+
Kıbrıs Postası


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti arasında KKTC'de kurulacak Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi ve sınır kapılarında yapılacak güvenlik artırıcı çalışmalara ilişkin 26 Eylül 2017'de imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, ülkenin çeşitli yerlerinde fiber optik kablo döşenmesi için mevcut asfaltı keserek yol kenarlarında kazılan çukurlar ölüm tehlikesi saçıyor.

Bölge sakinlerinden ve sürücülerden gelen ihbarlar üzerine Kıbrıs Postası muhabirinin, Girne, Karaoğlanoğlu bölgesinde, yerinde incelediği altyapı çalışması, gündüz uyarı levhaları kullanmadan yolun kenarında çalışan işçilerin iş güvenliğinin hiçe sayıldığını, gece ise birçok yerde hiçbir uyarı levhasının olmayışı, motosiklet sürücüleri başta olmak üzere diğer araç sürücülerini de kazılan çukurlara düşerek direksiyon hakimiyetini kaybetme riskini artırdığını, tehlikeye soktuğunu ve kazaya davetiye çıkardığını ortaya koydu.

Özellikle projenin adını taşıyan, üzerinde KKTC Polis Teşkilatı ve Türkiye'den projeyi üstlenen ASELSAN firmasının logoları bulunan demirden yapılmış seyyar tabelaların hiçbir aydınlatma tertibatı olmaksızın yol kenarlarında uygunsuz bir şekilde terkedilmesi sürücülere büyük tehlike yaşatıyor.

TAKİP MERKEZİ'NDE TOPLANACAK VERİNİN GÜVENLİĞİNDEN KAYGI DUYULUYOR

Yazılım uzmanları, fiber optik altyapı çalışması için trafik güvenliği tedbirinin alınamadığına işaret ederek, teknolojinin avantajları olduğu gibi devlet olarak gerekli tedbirler alınmadığı takdirde, toplanacak kişisel bilgi, video ve fotoğrafların güvenliği hususunda kaygının büyük olduğunu belirtiyor...

ASELSAN'ın bu verilere erişiminin kaçınılmaz olduğunu belirten uzmanlar, KKTC devleti tarafından istihdam edilecek veya mevcut mühendis kadrosunun ve kabiliyetlerinin muhakkak sorgulanması gerektiğini, KKTC devleti adına alınacak güvenlik tedbirlerinin bir güvenlik protokolüne bağlı olarak bağımsız bir siber güvenlik firması tarafından kurgulanması ve denetlenmesi gerekliliğinin altını çizdi.

E-DEVLET PROJESİ YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Yıllardır süregelen e-Devlet projesinin yılan hikayesine döndüğünü belirten uzmanlar, e-Devlet projesinin de yine Türkiye'den Türksat firmasına verildiğini ve projenin 2009 yılından beri sürdüğünü, hedefe ulaşılamadığı gibi tüm güvenlik kaygılarının e-Devlet projesi için de geçerli olduğunu ısrarla vurguladı.

TÜRKİYE'DE KGYS

Proje, Türkiye'de Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve ASELSAN arasında yürütülen "Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS)" sözleşmesi kapsamında 81 ilde yürütülüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının, sistemlerin ülke çapında yaygınlaştırılması kapsamında, Emniyet Genel Müdürlüğünün ilave ihtiyaçlarına istinaden ek paketler için tedarik işlemleri Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığınca gerçekleştiriliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.