GİRNE
okuma süresi: 2 dak.

Mustafa Kemal Atatürk Girne'de anıldı

Mustafa Kemal Atatürk Girne'de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, edebiyete intikalinin, 81'inci yıldönümünde yaşama veda ettiği saat olan 9'u 5 geçe, tüm yurtta olduğu gibi Girne'de de düzenlenen törenlerle anıldı.

Yayın Tarihi: 10/11/19 11:40
okuma süresi: 2 dak.
Mustafa Kemal Atatürk Girne'de anıldı
A- A A+
Girne Atatürk Anıtı önünde yer alan törene, Girne Kaymakamı Sinan Güneş, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanınlığı Merkez Komutanı Topçu Albay Mehmet Bayraktar, Güvenlik Kuvvetleri Komutanılığı adına Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Albay Mehmet Sevgüm, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngürdü, Girne Polis Müdürü Sıtkı Erkıvanç, Sivil Savunma Teşgilat Başkanlığı Girne Bölge Müdürü Vekili Coşkun Neşesibol, sisyasi parti, kurum, kuruluş ve dernek temsilcileriyle, bölge üniversite ve olullarının öğrencileri ve temsilcileri katıldı.

Tören saat 08:55'te protokol sırasına göre anıta çelenklerin konulması ile başladı.

Ulu Önder Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu 9'u 5 geçe, iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sivil savunma sirenleri çaldı.

İstiklal Marşı ile bayrakların gönlere çekilmesinin ardından bayraklar yarıya indirildi.

Girne Atatürk Anıtı önündeki tören The English School Of Kyrenia öğrencisi, Banu Balcı'nın, "Büyük Atatürk" adli şiiri okumasıyla sona erdi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.