LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Umumi Hamam Umumi tuvalet oldu

Umumi Hamam Umumi tuvalet oldu

Lefkoşa Surlariçi bölgesindeki Tandi'nin Hamamı, hem umumi tuvalet hem de çöplük oldu...

Yayın Tarihi: 19/04/18 16:26
okuma süresi: 2 dak.
Umumi Hamam Umumi tuvalet oldu
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Kıbrıs Postası Lefkoşa'da Tandi'nin Hamamı olarak bilinen Kafesli Mahallesi'ndeki klasik Osmanlı hamamı hem çöplük hem de umumi tuvalet oldu.

Klasik Osmanlı hamamları örnek alınarak 1900-1915 yıllarında inşa edilen hamamın, içerisi tamamen harabe ve çöplüğe dönüşmüş durumda.

Tarih sayfalarında ilk Umumi hamam olarak da adı geçen Tandi'nin hamamı, şimdilerde umumi bir tuvalet olarak kullanılıyor.

Foto Muhabiri Erol Uysal, Tandi'nin Hamamı'nın içler acısı halinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Uysal, yer, yer çöken tavandan yere düşen taş parçaların, zeminde bulunan tarihi mermer taşları da parçaladığını anlattığı paylaşımında binanın bölgede tuvalet olarak kullanıldığını yazdı.

Erol Uysal'ın sosyal medya paylaşım ve fotoğrafları ise şöyle:

"Tandi'nin Hamamı Lefkoşa'da Surlariçi bölgesindeki Aykasyano (Kafesli) mahallesindeki Tandi'nin Hamamı da yıkılmaya yüz tutmuş durumda.

Klasik Osmanlı hamamları örnek alınarak 1900-1915 yıllarında inşa edilen hamamın, içerisi tamamen harabe ve çöplüğe dönüşmüş durumda. Yer, yer çöken tavandan yere düşen taş parçaları, zeminde bulunan tarihi mermer taşları da parçalamış.

Araba lastiğinden tutunda, plastik şişelere kadar her türlü çöp adeta hamamın her yerine dağılmış vaziyette. Hamamın dışında da durum çok farklı değil. Hamamın kubbelerinin hemen yanında atıl olarak duran bir su deposu, tahta çocuk arabası ve çok sayıda inşaat malzemesi var. Bina ayrıca bölgede tuvalet olarak da kullanılıyor. Tarih sayfalarında ilk Umumi hamam olarak da adı geçen Tandi'nin hamamı, şimdilerde umumi bir tuvalet olarak kullanılıyor…"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.