LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

Harmancı, Kamu-Sen'e konuk oldu

Harmancı, Kamu-Sen’e konuk oldu

Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, yerel seçim çalışmaları kapsamında Kamu Görevlileri Sendikası'nı (Kamu-Sen) ziyaret etti, başkanlığı döneminde yaptıklarını ve seçilmesi halinde neler yapacaklarını anlattı.

Yayın Tarihi: 04/06/18 09:38
okuma süresi: 4 dak.
Harmancı, Kamu-Sen’e konuk oldu
A- A A+
Harmancı'ya seçim çalışmalarında başarılar dileyen Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan Genel seçimin ardından yerel seçim çalışmalarının başladığına işaret ederek "Bu yıl seçim yılı olacağını zaten biliyorduk. Öncelikle şimdiden hayırlısı olmasını temenni ediyoruz. Biz sizlerin tekrardan yapacaklarınız ile ilgili yayınladığınız manifestonuzun içeriğini ve projelerinizin neler olduğu konusu bilgi verirseniz seviniriz" diyerek şöyle devam etti:

ATAN BAŞARILAR DİLEDİ

"Belediyecelikte, siyasi partiye bakılmaksızın kişilerin vereceği öneriler, projeler, neler yapabileceklerine dair güvence, o kişinin yapısı çok önemlidir. Biz bunlara bakıyoruz, hiç bir zaman seçimlere partisel olarak bakmadım, o nedenle yaptıklarınızı görüyoruz devamlı dolaşan ve halkla içiçe olan bir başkansınız bu sizler için büyük bir avantajdır. Önümüzdeki seçimler için sizlere tekrardan başarılar diliyorum"

KAMU-SEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Lefkoşa Belediye Başkan adayı Mehmet Harmancı da konuşmasına teşekkür ederek başladı, "Bu camia ile bir araya gelmekten çok büyük mutluluk duymaktayım. Kamu-Sen bizim için çok değerli ve önemlidir. Bizler bu süreçte neler yaptığımızı ve neler yapacaklarımızı anlatma gayretini ortaya koyuyoruz. LTB 2011-2013 yıllarının bir kısmını çok büyük badirelerle ve bunu topluma yansıtarak geçirdik. Aslında ülkeye olan inancı bitiren bir dönem yaşanmıştır. Geçmişde yaşanan olumsuzluklar Lefkoşalıyı bayağı bir sarsmıştır. Yapılan işe alımlar veya ihalelerdeki kuralsızlıklar Lefkoşalı'ya sadece maddi anlamda ve bir temizlik problemi olarak yansımadı.Aslında ülkenin kamu yönetimine olan inancını da zedeliyici bir noktaydı. Ama beş yıl önce başlayan bir iyileşme süreci var" dedi.

FAZLA İSTİHDAMI DURDURDUK

Konuşmasına "Biz LTB'de fazla istihdamın olduğunu biliyorduk. Öncelikli olarak bu fazla istihdamı durdurduk. 901 personelden 830 personelli bir yapıya inmiş durumdayız. Bunların 12'si disiplin soruşturması sonucu görevinden uzaklaştırılmıştır. Sendika ile de uzlaşarak çalışmayan arkadaşlarımızla ilgili gerekli ödevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Diğerleri de emekliye ayrılmıştır" diye devam eden Harmancı şunları söyledi:

FAZLA ARAÇLARI ELDEN ÇIKARDIK

"Daha çok hizmet verebilmek için mevcut arkadaşlarımızı bir potansiyel olarak görüyoruz. Paylaşım mutfağı oluşturduk. Kadın Sığınma Evi'nde 11 kişi görev yapıyor ve bugüne kadar 63 kadınımıza gelecek imkanı sağladılar. Bunun yanında çocuk hakları birimini oluşturduk ve çalışmalarımızda devam ediyor. Biz belediye olarak yapılan bu işlerin yanında kendi kaynaklarımızı da efektif olarak değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Fazla olan araçları elden çıkardık yerine iş araçları aldık. Büyük kanalizasyon projeleri yaptık. Bu batmış belediye içerisinde bu dört yıllık süreç içerisinde bir numara olduğumuzu söyleyebilirim. Bir önceki dönemden kalan 30 milyonluk borcun da sonuna gelmiş durumdayız. Nereye harcandığını bilmediğimiz bu borç bitmek üzeredir ve oraya ödenen bir milyonluk taksitin artık gerektiği yerde kullanılacağını da bildirmek isterim. Belediyemizi bundan sonraki süreçte de doğru ve ekonomik akılla yürüteceğiz, ama yatırım gücünü ve yatırım hamlesini elimizde tutarak yapacağız"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.